صفحه نخست | دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اهواز؛ اعتبارات کافی برای تامین اقلام مورد نیاز حوزه دانشجویی نداریم!

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اهواز؛ اعتبارات کافی برای تامین اقلام مورد نیاز حوزه دانشجویی نداریم!

به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز به نقل از مفدا، محمد جودکی در  پاسخ به این سئوال که چه مشکلاتی در حال حاضر در دانشگاه شما وجود دارد که مرتبط با فعالیت‌های شورای صنفی است‏، گفت: کمبودهای بسیار زیادی در امکانات آموزشی، پژوهشی، خوابگاهی، تغذیه، امکانات و لوازم ورزشی داریم. همین‌طور عدم توجه مناسب به برنامه‌های مرتبط با حیطه‌های روانشناختی و مشاوره دانشجویان از دیگر مشکلاتی است که نیازمند توجه بیش از پیش مسؤولان مربوطه است.

برای آگاهی از فعالیت شوراهای صنفی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و ضرورت وجود این نهاد دانشجویی در دانشگاه برای رفع مشکلات معیشتی و صنفی دانشجویان تلاش داریم، با دبیران شوراهای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی به گفت وگو بنشینیم و نظرات آنها را در خصوص ضرورت این نهاد مهم دانشجویی و مشکلات این بخش جویا شویم که در نخستین گام با محمد جودکی دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اهواز و دبیرکل شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به گفت وگو نشستیم که از نظر می‌گذرد.

آقای جودکی، در ابتدا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از چه زمانی در شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اهواز  مسؤولیت برعهده گرفتید؟

محمد جودکی، اهل شهرستان پلدختر استان لرستان، دانشجوی مقطع کارورزی پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دبیر شورای صنفی دانشکده پزشکی، دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و دبیر کل شورای صنفی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستم

از سال ۱۳۹۳ به لطف خداوند و با حسن اعتماد دانشجویان در مجموعه شورای صنفی دانشجویان عضویت دارم  که این فعالیت از سال ۹۳ تا ۹۴ در شورای صنفی دانشکده پزشکی، از سال ۹۴ تا ۹۵ در شورای صنفی خوابگاه صدف و از سال ۹۵ تاکنون مجددا در شورای صنفی دانشکده پزشکی بوده است

تاریخچه‌ای از شروع فعالیت شورای صنفی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز بدهید؟

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اولین دانشگاهی بوده که شورای صنفی در آن شکل گرفته که مدیون دغدغه‌مندی، فعالیت و پیگیری فعالان دانشجویی و همچنین حسن توجه و دیدگاه مسؤولان وقت دانشگاه از جمله رئیس و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بوده است  و همچنین این دانشگاه اولین دانشگاهی است که شورای صنفی دستیاران و شورای صنفی دانشجویان Ph.D را نیز در سال ۹۵ تشکیل شده که در آیین نامه جدید شورای صنفی هم تشکیل این شورا در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است‌

ضرورت وجود شورای صنفی در دانشگاه‌های علوم پزشکی تا چه حدی است و سپردن مسؤولیت به دانشجویان چه تأثیری در تقویت شورای صنفی دارد؟

این که دانشجویان درباره شرایط و حقوق خود اظهار نظر کنند امری واضح و ضروری است و قطعا دانشجویان با توجه به درگیری مستقیم با مسائل و مشکلات خود توانایی اخذ بهترین تصمیمات درباره حیطه‌های دانشجویی را دارند و وجود شورای صنفی دانشجویان که اعضای آن با رای مستقیم تمامی دانشجویان دانشگاه انتخاب می‌شوند، به عنوان نماینده تمامی دانشجویان دانشگاه، می‌تواند بدین منظور کمک شایانی انجام دهد. همچنین فعالیت دانشجویان در حیطه‌های مختلف دانشجویی دانشگاه، باعث رشد استعداد و توانایی دانشجویان در زمینه‌های مختلف فردی و اجتماعی در کنار مسائل علمی و آموزشی شده که از جمله رسالت‌های هر دانشگاه است

چه مشکلاتی در حال حاضر در دانشگاه شما وجود دارد که مرتبط با فعالیت شورای صنفی  است و برای رفع این معضلات چه راهکارهایی اندیشیده شده است؟

کمبود اعتبارات کافی به منظور تامین اقلام مورد نیاز حوزه دانشجویی از جمله مشکلات مرتبط با شورای صنفی این  دانشگاه است. کمبودهای بسیار زیادی در بخش امکانات آموزشی، پژوهشی، خوابگاهی، تغذیه و تامین لوازم ورزشی داریم.

همچنین عدم توجه مناسب به برنامه‌های مرتبط با حیطه‌های روانشناختی و مشاوره دانشجویان از دیگر مشکلاتی است که نیازمند توجه بیش از پیش مسؤولان مربوطه است.

البته لازم است از حمایت‌های رئیس دانشگاه و مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بویژه مدیر امور دانشجویی در این زمینه تشکر کرد ولی کماکان مسیر زیادی تا رسیدن به مطلوبات و حتی حداقل‌های دانشجویی وجود دارد که لازم است با توجه و تلاش بیشتر برای رسیدن به هدف برنامه ریزی و تلاش کرد.

همچنین دانشگاه‌های علوم پزشکی استان خوزستان با توجه به شرایط اقلیمی خاص از جمله پدیده گرد و غبار، گرمی بیش از حد هوا، شوری آب شرب و... نیازمند توجه خاص و بیشتر و تأمین اعتبارات ویژه‌ای از سمت وزارت دارد که نیازمند توجه بیش از پیش مسؤولان مربوطه به دانشگاه‌های این استان است.

امسال برای تقویت فعالیت‌های شورای صنفی در دانشگاه چه برنامه‌هایی در نظر گرفته‌اید و برای سال تحصیلی جدید چه طرح‌هایی برای فعالیت شورا دارید؟

در سال جاری در هر واحد دانشجویی، اعضای شورای صنفی در حال پیگیری مسائل واحد مربوطه هستند و علاوه بر این که اعضای شورا به طور مستمر با مسؤولان مربوطه در حوزه‌های گوناگون در ارتباط هستند، در شورای صنفی مرکزی نیز کمیته‌های مختلفی برای پیگیری مسائل صنفی دانشجویی در حیطه‌های گوناگون تشکیل شده است که در طول ترم هر کمیته جلسات جداگانه‌ای را با مسؤولان مربوطه برگزار می‌کند.

همچنین شورای صنفی مرکزی جلساتی با معاون فرهنگی و دانشحویی دانشگاه، رئیس دانشگاه و بعضی مسؤولان استانی مرتبط با مسائل دانشجویی دانشگاه در دستور کار خود دارد.

برای آنکه شورای صنفی دانشگاه دوام و قوام بیشتری و بهتری داشته باشد به نظر شما چه اقداماتی باید کرد و وزارت بهداشت چه کارهایی برای بهبود عملکرد این شورا می‌تواند داشته باشد؟

از مهمترین عوامل دوام و قوام شورای صنفی دانشجویان، حضور دانشجویان در انتخابات شورای صنفی و حمایت دانشجویان از نمایندگان خود در شورای صنفی و ارائه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود است و اعضای شورا نیز باید حسب وظیفه ذاتی خود و به منظور تقویت جایگاه شورا، خواسته و نظرات موکلین خود یعنی دانشجویان را به عنوان سرلوحه کار خود قرار داده و به نحو احسن به پیگیری خواسته‌های دانشجویان بپردازند

مجموعه وزارت بهداشت نیز می‌تواند با تقویت آیین نامه شورای صنفی و حمایت از حضور اعضای شورای صنفی در نهادهایی که در تصمیم گیری‌های مرتبط با وضعیت دانشجویان نقش دارند، کمک شایانی به حفظ و ارتقای جایگاه شورای صنفی کند که لازم می‌دانم از حسن نگاه و حمایت‌های معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در راستای بهبود جایگاه شورای صنفی تشکر کرده و امیدوارم با توجه بیش از پیش ایشان به منظور تقویت جایگاه شورای صنفی بویژه در آیین نامه‌های مربوطه، به مسائل صنفی دانشجویان در این زمینه قدم‌های مثبتی برداشته شود.

آیا فکر می‌کنید این نهاد دانشجویی درتمامی دانشگاه‌ها بخصوص دانشگاه شما رسالت خود راانجام داده است یا خیر؟

رسالت شورای صنفی پیگیری مسائل و حقوق صنفی دانشجویی در هر دانشگاه است و در هر دانشگاه باید میزان تلاش و موفقیت در این امر را به صورت جداگانه بررسی کرد؛ ولی در مورد شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به عنوان فردی که از بدو تاسیس شورا تاکنون از نزدیک شاهد فعالیت این شورا هستم به شورای صنفی این دانشگاه نمره قبولی می‌دهم.

16 آذر 1397, 00:36
بازگشت