مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان در گفتگوی ویژه خبری مطرح کرد: تکمیل شدن مطالعات محور خرمآباد- پلدختر/ در سیل اخیر بیش از یکهزار و 130 میلیارد تومان خسارت به زیرساختهای راه استان وارد شد
تاریخ انتشار : 26 خرداد 1398, 17:35
به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز، عباس شرفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان در گفتگوی ویژه خبری ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: خوشبختانه با اقدامات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و بسیج امکانات 19 استان معین، لرستان از حالت بحران خارج شده است و در حالت عادی قرار داریم با هماهنگی سازمان و حوزه معاونت ساخت و توسعه راههای وزارت راه و شهرسازی مقرر گردید مشاور مشترکی انتخاب و مسیر خرم آباد- پلدختر را مطالعه کند که در حال حاضر مطالعات انجام شده است.
وی در ادامه افزود: در طرح اول با توجه به تخریب بیش از 48 کیلومتر از مسیر احتمال دارد که این میزان از راه مجددا احداث شود مسیر جایگزین و ایمن بویژه در قسمتهایی که رودخانه به جاده نزدیک شده است ایجاد بیش از 8 تونل، واریانت و پل جدید پیشنهاد شده است این طرح در حال نهایی شدن است.
شرفی اظهار کرد: با توجه به اینکه راه ارتباطی تعدادی از روستاهای پرجمعیت مسیر و مراکز مهم تولید در این محور قرار دارد مسیر جدید با در نظر گرفتن راه سریعتر و آنتنی به این روستاها انجام خواهد شد.
وی گفت: همچنین برای تردد آسانتر مردم در محور قدیم نیز همان مشاور قرار است برآورد را تا آخر خرداد اعلام و با برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار حداقلهای ایمنی در این محور برقرار شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان با بیان اینکه دو هزار و 500 کیلومتر راه، 206 دستگاه پل و آبرو و 59 دستگاه پل با دهانه بالای 8 متر در سیل تخریب شده است، افزود: در سیل اخیر بیش از یکهزار و 130 میلیارد تومان خسارت به زیرساختهای راه استان وارد شد که با امکانات راهداری 19 استان با اقدامات جهادی و نصب 150 لوله باکس و نصب 10 دستگاه پل بزرگ در محور خرم آباد- پلدختر در حال حاضر همه راههای ارتباطی استان برقرار است.
شرفی گفت: پل روستای چم مهر که مورد تاکید رییس جمهور، وزیر راه و شهرسازی، سازمان راهداری و استاندار لرستان است طی 10 تا 12 روز آینده به اتمام می رسد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص تخریب پلهای تازه احداث شده در سیل گفت: دبی رودخانه های استان بسیار بالاست همه نگاه ها نباید به سمت ساخت پل باشد بلکه مهار سیل با حفظ پوشش گیاهی، لایروبی رودخانه ها و جلوگیری از احداث در حریم رودخانه ها باید مدنظر قرار گیرد البته وزارت راه و شهرسازی نیز باید در احداث پلها دقت بیشتری داشته باشد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان ادامه داد: در ساخت پلهای موجود دوره بازگشت زیر صد سال در نظر گرفته شده است و اگر قرار باشد با بازگشت 500 ساله در نظر بگیریم باید هزینههای زیادی متحمل شویم پلهایی که مقاومت کردند به علت جانمایی درست بود اما در بعضی مناطق، نقاط اجباری داریم جانمایی براساس ایمنی، جمعیت و دسترسی به مراکز تولید انجام میشود.
وی در خصوص پل کاکارضا گفت: در کاکارضا عمق آب شستگی کم در نظر گرفته شده است باید در احداث پلهای جدید دقت بیشتری داشته باشیم.
شرفی از احداث پل جدید در محور بابازید خبر داد و گفت: بابازید به عنوان محور ترانزیتی غرب کشور است که عمده تردد نفتکشها در این محور صورت می گیرد پل بابازید 70 سال پیش احداث شده که باید طول بیشتری برای آن در نظر میگرفتند درسیل خاکریز پل تخریب و مسیر قطع شد.
وی گفت: دو اقدام کوتاه مدت و بلندمدت برای بابازید در دستور کار داریم در گام اول ارتباط موقت برای برخی روستاها با پلدختر و در گام دوم مطالعات مشاور برای احداث یک پل با سه دهانه 20 متر در حال انجام است که مشاور اوایل هفته آینده از طرح خود دفاع خواهد کرد و باید اعتبارات استان و سازمان راهداری را در این رابطه اخذ کنیم. پیش بینی می شود 14 میلیارد تومان اعتبار درساخت این پل مورد نیاز باشد.
مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای لرستان تصریح کرد: در زمان بسیار خوبی ازنظر اعتبارات در بخش بحران، تملک دارایی و سازمان راهداری قرار داریم که باید در تعامل با هم از این فرصت نهایت استفاده را ببریم نباید زمان را از دست داد/ روابطعمومي اداره کل راهداري و حمل و نقل جادهاي استان لرستان

لینک کوتاه مطلب: https://poldokhtarnews.ir/?newsid=864