رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح کرد: دستورالعمل آموزش در مدارس به گویش محلی رعایت شود/ گویشهای محلی نیاز به خط و نوشتن دارند
تاریخ انتشار : 21 اسفند 1397, 13:41
به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز، محمد بیرانوندی با اشاره به تصمیم وزارت آموزش و پرورش در تدوین دستورالعمل ویژه برای آموزش در مدارس به گویش محلی، گفت: گویشهای محلی گنجینههایی هستند که بخش عظیمی از فرهنگ کشور را حفظ کردهاند.
وی افزود: اما بخشی از گویشهای محلی که در کنار زبان فارسی قرار گرفتهاند، در حال از بین رفتن هستند که بیشک احیای آنها در غنای فرهنگ و ارتقای آن بسیار موثر است.
رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: دستورالعملی که وزیر آموزش و پرورش از آن صحبت کرد ساز و کارهایخاص خود را دارد، لذا باید با دقت بسیار و برنامهریزیهای منسجم صورت گیرد تا بتوان آن را به صورتی که شایسته و بایسته است، حفظ کرد.
نماینده مردم خرمآباد و دوره در مجلس شورای اسلامی گفت: چندین سال است که وزارت آموزش و پرورش درصدد تدوین دستورالعملی در خصوص بکارگیری از گویشهای محلی در مدارس است و نظریات و پیشنهادات را در این مورد دریافت کرده است، بنابراین نیاز است که دستورالعملی مناسب برای گویش های محلی در مدارس تدوین شود؛ البته باید به این نکته واقف بود که تاکنون نتوانستهاند این موضوع را عملیاتی کنند که باید با دقت نظری خاص پیگیری شود.
وی بیان کرد: این فکر تحت عنوان جغرافیای استان مطرح شد و حتی در کتابهای درسی، این مورد گنجانده شد، اما به دلیل اینکه گویشهای محلی نیاز به خط و نوشتن دارند، موفقیت آمیز نبود.
بیرانوندی تصریح کرد: برای گویش های محلی و استفاده آن در مدارس باید زیرساختهای لازم تامین شود که از جمله آن زیر ساختها، بحث خط و نوشتن است تا گویش ها در کشور پویا شوند که به دلیل حساسیت این موضوع، تلاش بسیاری را میطلبد.
رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: اقدام وزارت آموزش و پرورش در تدوین دستورالعمل ویژه برای آموزش در مدارس به گویش محلی، اقدامی درست و سنجیده است که امید میرود با انجام کار کارشناسی بتوان آن را در سراسر کشور عملی کرد/خانه ملت

لینک کوتاه مطلب: https://poldokhtarnews.ir/?newsid=709