وضعیت ایمنی پارک های پلدختر
وضعیت ناایمن در پارک هاى شهر؛ کفپوش هاى نامناسب و عدم رعایت نکات ایمنى زنگ خطرى براى سلامت کودکان و نوجوانان
با توجه به تماس های مردمی از سوی همشهریان با پایگاه خبری پلدخترنیوز مبنی بر رسیدگی بیشتر به وضعیت پارک های شهر و همچنین دغدغه خانواده ها برای فرزندان خود در خصوص ایمن نبودن زمین و وسایل بازی موجود در پارک های شهر پلدختر، بر آن شدیم تا از وضعیت کنونی پارک های شهر گزارشی تهیه کنیم.
در ابتدا لازم است به اهمیت بازی و پارک سالم برای کودکان اشاره کنیم
اهمیت بازی در سنین کودکی و نقش آن در شکل گیری شخصیت کودکان و میزان یادگیری اصول اجتماعی را همه می دانیم.اما رعایت استانداردها و ایمنی وسایل و تجهیزات موجود در پارک ها امری واجب است و بچه ها در حین بازی هیچ گاه نباید دچار صدمه و آسیب شوند.
کودکان به طور غریزی بازی کردن را دوست دارند و در پارک ها و زمین بازی آزادانه بازی کردن را بیشتر از بازی در محیط های بسته می پسندند. اما در هوای آزاد و بدونه حصار و محدودیت بازی کردن ،خطراتی را به دنبال دارد.
وسایل خراب و دارای ایرادات فیزیکی، لغزنده و نامناسب بودن سطوح وسایل، کف پوش مناسب نداشتن برای نوع بازی در این محیط های باز، و بی احتیاطی و رفتارهای بچه گانه از دلایل نا ایمن بودن بازی در پارک ها و مجموعه های بازی می باشد.
کنترل بچه ها در حین بازی در فضای باز و وسایلی که عموما متحرک هستند بسیار مشکل است و در صورت رعایت نشدن نکات ایمنی و استانداردها سلامت کودک به خطر خواهد افتاد.
بر همین اساس، ضمن بازدید از پارک های سطح شهر نواقصی در بحث ایمنی وسایل و زمین های پارک آزادگان، پارک منطقه تنگ علی، پارک انتهای جاده سلامت مشاهده کردیم که در اکثر آنها نواقص مشترک بود و در زیر به صورت کلی آورده شده است.
مشکلات ایمنی پارک ها و وسایل بازی در شهر پلدختر:
۱) در اکثر یت این فضا های تعبیه شده برای بازی، علاوه بر محدود بودن امکانات، نکات ایمنی رعایت نشده
۲) کفپوش ها نامناسب بوده
۳) وسایل شکسته تعمیر نشده و نظارت خوبی ندارند.
۴) در این فضا ها سرویس بهداشتی موجود نیست.
۵) آب قابل شرب به همراه آبسرد کن وجود ندارد.
۶) وسایل قدیمی و زوال در رفته بوده ،رنگ آمیزی و تعویض نیاز دارند.
۷) نحوه بازی کردن صحیح با وسایل، در کنار آنها دیده نمی شود.(نحوه کار کردن با وسایل بازی و یا ورزشی می بایست در کنار دستگاه مربوطه نصب و در معرض دید باشد تا عدم آگاهی از کارکرد وسیله باعث حادثه نشود)
۸) کفپوش بایستی مناسب و حالتی داشته باشد که در حین زمین خوردن، کودک دچار آسیب دیده گی نشود یا از شن های نرم با قطر زیاد و یا کفپوشهای مناسب مخصوص پوشیده شده باشند.
۹) کمربندهای ایمنی به آسانی باید قابل استفاده و کاملا ایمن و محکم باشند.
۱۰) کلیه وسایل بایستی با پیچ و مهره های محکم به زمین متصل شده باشند.
اما تامین این ایمنی و استاندارد سازی بر عهده کدام نهاد است؟
مطابق قوانین، تهیه وسایل و تجهزات بازی و نحوه قرار گیری آنها در سطح شهرها و چیدمان آنها بر عهده شهرداری بوده و مطابق قوانین ارائه خدمات در شهر بازی و زمین های بازی بر اساس استاندارد های مربوطه شامل مقررات اجباری بوده و بر اساس ماده ۹ قانون سازمان ملی استاندارد ارائه این خدمات بدونه گرفتن تایید یه های لازم ممنوع بوده و خسارت جانی و مالی آن به عهده شهرداری ها می باشد.
رعایت ایمنی یک امر مهم در شهربازی و پارک هاست و متولی این کار می بایست پیش از هرگونه اقدام برای دایر ساختن این فضا های عمومی به رعایت دقیق نکات ایمنی و استاندارد آن مبادرت نماید.
نکته پایانی:
لازم به ذکر است، پارک هایی که به نواقص آن اشاره شد، تنها فضاهای سبز عمومی در این مناطق بوده که بزرگسالان نیز از آن استفاده می کنند و امکانات رفاهی برای خانواده ها در آنها در نظر گرفته نشده حال آنکه در روزهای تعطیل و شب های تابستان و بهار بسیاری از خانواده ها مهمان این پارک ها هستند. سرویس بهداشتی، آبسردکن، وسایل ورزشی بیشتر و مبلمان شهری از نیازهای ضروری پارکهایی است که مناسب خانواده اند.
انتظار می رود با توجه به اهمیت سلامت کودکان و نسل آینده و نیاز خانواده ها و بزرگسالان به این پارک ها، اداره شهرداری این شهر که متولی است بیشتر به این امر مهم توجه نشان دهد و ضمن بهسازی و مجهز کردن، از وقوع اتفاقات ناگوار پیشگیری نماید.





دسته بندی: یادداشت / یادداشت اجتماعی
آدرس کوتاه خبر: