امروز: چهارشنبه، 12 مهر 1402
پلدخترنیوز » یادداشت » یادداشت اجتماعی » در انتخاب کوله پشتی فرزندانمان بیشتر دقت کنیم!

در انتخاب کوله پشتی فرزندانمان بیشتر دقت کنیم!

کد خبر: 4046
  • 18

پلدخترنیوز _شاید تاکنون در مورد خرید وسایل مدرسه به بحث سلامتی دانش آموز و استاندارد بودن وسیله کمتر اهمیت داده باشیم اما بهتر است بدانید یکی از مهمترین مواردی که بایستی مد نظر قرار دهید استاندارد بودن است نه زیبایی و آرم و نشان خاص!

شاید تاکنون در مورد خرید وسایل مدرسه به بحث سلامتی دانش آموز و استاندارد بودن وسیله کمتر اهمیت داده باشیم، خرید کیف، خریدی که بیشتر به زیبایی و جنس آن توجه می شود، اما تاثیر بسزایی در سلامت جسمی اکنون  و سلامت جسمی آینده کودکمان خواهد داشت.

مطابق نظرات علمی وزن کوله در دوران ابتدایی کمتر از 10درصد وزن بدن و در دوران متوسطه کمتر از 15 درصد وزن بدن بایستی باشد.یعنی یک کودک ابتدایی با وزن 35 کیلوگرم ، نبایستی کوله بیشتر از 3 و نیم کیلو گرمی حمل کند. 

حمل كیف سنگین پر از كتاب در یك دست یا آویزان  بر شانه در  یك طرف بدن از  دلایل اصلی مشكلات كودكان در نوع نشستن و ایستادن  بوده و همچنین در بد شكلی اندام نیز موثر است، زیرا وقتی كه كوله پشتی سنگین  باشد كودك بیش از حد پشت را قوس دار می‌كند و به جلو خم  می شود تا بتواند وزن کوله را تحمل  کند. و به مرور زمان فرم ستون  فقرات و مهره های کمری و اندام بهم خورده و از حالت  طبیعی خود خارج  می شود.

نکاتی که در خرید کوله پشتی بایستی به آن توجه ویژه داشت:

➖کوله نبایستی یک بندی باشد زیرا باعث عدم تقارن ستون مهره‌ها و اختلال در توانایی طبیعی گیرندگی ضربه به وسیله ستون مهره‌ ا یی شده  و دردهای شانه، گردن و كمر را به همراه دارد.

➖از خرید کوله های بند باریک اجتناب کنید، بند باریک جریان خون و رشته‌های عصبی دست‌ها را تحت فشار قرار می دهد و باعث  ضعف و گزگز  بازو و دست‌ها  می‌شود.

➖در خرید دقت کنید وزن خود کوله  بالا نباشد‌. وزن کوله در مجموع  به همراه  بار بایستی کمتر از 15درصد وزن کودک باشد.

➖کودکانی که  جثه ی ریزی دارند بایستی از کوله‌هایی ظریف‌تر و با بند کوتاه‌تر استفاده کرده و دانش آموزان  بلندقد باید از کوله‌هایی دارای بند بلند استفاده نمایند.

چگونه تشخیص دهیم کوله برای فرزندمان مناسب یا نامناسب می باشد؟ 

در صورت مشاهده این نشانه ها کوله پشتی نامناسب بوده:

➖به کار بردن نیروی زیاد و دچار سختی شدن در هنگام بلند کردن
➖زمین گذاشتن کوله
➖خم شدن زیاد به جلو برای حمل کوله پشتی
➖شکایت  کودک از حمل کوله

چندتوصیه مهم در خصوص کوله پشتی برای والدین:

➖به کودک آموزش دهید از هر دوبند کوله در هنگام حمل استفاده کند. تا وزن  کوله  به حالت مساوی و متقارن بر روی شانه ها قرار گیرد.

➖به کودک نشان دهید برای حمل کوله  ابتدا به  آن نزدیک  شده کنار آن زانو را خم نموده و با پاهایش بلند شود.

➖نظارت کنید بندهای کوله پشتی شل نباشد و پایین تراز زیر کمر کشیده نشود.

➖برای فرزندان در سن  پایین استفاده از کوله های چرخ دار مناسب تر می باشد(به شرط انکه به بالا رفتن و پایین آمدن مکرر از پله ها نیاز نباشد)

➖کوله پشتی بایستی بندهای پهن و لایه  دار داشته باشدو همچنین  بهتر است دارای بندهای سینه ای و  باسن باشد تا بخشی از وزن كوله پشتی از ناحیه پشت بدن و شانه ها به قسمت باسن و تنه انتقال یابد.

➖به فرزند خود آموزش دهید در هنگام صف ایستادن و یا در داخل اتوبوس و ماشین سرویس کوله خود را جدا نموده و بر روی کف ماشین یا زمین حیاط مدرسه قرار دهد.

➖هر روز كیف فرزند خود را بازبینی كنید كه وسایل و كتابهای اضافه را با خود به مدرسه نبرد.

به قلم زینب کلانتری کارشناس بهداشت حرفه‌ای
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید