امروز: جمعه، 31 شهریور 1402
پلدخترنیوز » یادداشت » یادداشت اجتماعی » بهاری دیگر رسید؛ پل‌دختر همچنان بی بهره از صنعت گردشگری

بهاری دیگر رسید؛ پل‌دختر همچنان بی بهره از صنعت گردشگری

کد خبر: 3769
  • 24

پلدخترنیوز _شهرستان پلدختر یکی از مناطقی است که نه تنها از لحاظ آب و هوایی دارای تنوع بوده ، بلکه به دلیل اماکن باستانی و تفرجگاه های طبیعی ، از نظر توان و ظرفیت گردشگری،حرف های زیادی برای گفتن داشته اما متأسفانه هیچ گونه بهره وری اقتصادی از آنها صورت نگرفته است.

به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز،به نقل از خبرگزاری مهر احمدرضا دالوند معاون عمرانی استانداری لرستان، بیست و ششم بهمن ماه جاری اظهار داشت: استان لرستان با دارا بودن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوان و آب و هوای مطلوب بهاری در ایام نوروز یکی از مقاصد اصلی گردشگران و مسافران خواهد بود.

باآنچه گفته شد جای بسی امیدواریست که مسئولان لرستان برای استفاده از ظرفیتهای گردشگری دست به کار شده اند ،اما سوای اینکه در  کل استان لرستان زیرساخت های رفاهی آنچنان مناسبی برای اسکان و پذیرش گردشگران مهیا نشده آیا شهرستان پلدختر بعنوان یکی از مناطقی که بیشترین سرمایه و توان گردشگری  توریستی و جاذبه های تاریخی را در دل خود نهفته دارد ، سهمی از این برنامه ها خواهد داشت؟!آیا مسئولان مربوطه برای بهره‌برداری از ظرفیت های موجود این شهرستان طرح یا پروژه ای  در دست اقدام خواهند داشت ؟!
بهار صنعت توریسم پلدختر؛ کی از راه می رسد؟! 

یکی از مطالبات همیشگی  پایگاه خبری پلدخترنیوز از مسئولین شهرستان ،استان و کشور توجه ویژه داشتن نسبت به ظرفیت بالا و بسیار بی بدیل شهرستان پلدختر در زمینه،صنعت گردشگری و توریستی و حفظ آثار باستانی بوده ،اما متأسفانه تا کنون هیچ گونه حرکت مثبت و مثمرثمری در این خصوص انجام نشده و این تعلل و سهل انگاری  نه تنها باعث سکون اقتصادی ، بلکه موجب رو به افول رفتن سرمایه های عظیم تاریخی و باستانی موجود نیز شده است ،به گونه ای که برای حفاظت از این آثار تمهیدات خاصی اتخاذ نشده و آنچه انجام می شود در شأن این میراث های گرانبها نیست مسأله مهم این است،شهرستان پلدختر ،با بیشترین ظرفیت  از لحاظ منابع طبیعی،گردشگری و همچنین آثار باستانی چرا هیچ گاه مسئولان آن، در بحث اشتغالزایی در این زمینه ها که زیرساخت های خدادادی آن نیز مهیاست گامی برنداشته و در این حوزه عملاً درآمدزایی وجود ندارد.
برای جذب گردشگر حداقل، حداقل ترین ها را  فراهم کنیم

برای مثال در حال حاضر  آبشار افرینه بعنوان یک جاذبه گردشگری در معرض دید عموم مسافران محور پلدختر خرم آباد، نیازمند سرویس بهداشتی مجهز ، آبخوری و بهسازی مبادی ورودی بوده در حالی که علاوه بر کمبود این  امکانات ورودی آن  محل تجمع زباله شده است.از آبشار افرینه که بگذریم مجموعه تالاب های ولی عصر پلدختر بوده که به رنگ آمیزی و ترمیم تابلو راهنمای نصب شده در کنار جاده ورودی ،بهسازی آسفالت ورودی ،تعمیر و تجهیز سرویس های بهداشتی، تعویض و نصب سطل های زباله مناسب نیازمند است. علاوه بر آن چه گفته شد، چنانچه وضعیت فعلی دیگر اماکن تاریخی، باستانی و گردشگری پلدختر را در نظر بگیریم برای آغاز نیازمند رسیدگی و پیگیری های مستمر می باشد تا بتوان گفت بستر پذیرش گردشگران فراهم شده است.  
قابلیت بالای  درآمد زایی و ایجاد اشتغال صنعت گردشگری

صنعت گردشگری و توریسم امروزه یکی از مهمترین منابع تأمین مالی در سرتاسر دنیاست، اما شهرستان پلدختر در حالی که از وجود مراکز صنعتی بی بهره بوده ، از توان ذاتی اش نیز بهره برداری صورت نگرفته، با آنکه با وجود آثار باستانی با قدمت چندین هزار ساله و طبیعت بی نظیر و بکر ، می توانست نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح جهان نیز حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد.
بی شک مجموعه تالاب های ولی عصر پلدختر یا آبشارهای افرینه ، کول چپ ، دره خزینه، غار کوگان، کلماکره ، پل های تاریخی دختر و کلهر که نمونه هایی از آثار باستانی و گردشگری شهرستان پلدختر و معمولان بوده چنانچه مورد توجه قرار می‌گرفتند تا کنون انقلابی در اقتصاد و اشتغال این منطقه برپا می شد، و همچنین محور اصلی شهرستان پلدختر خرم آباد که یکی از پر ترددترین محور ها محسوب شده با آنکه پس از راه اندازی محور پل زال خرم آباد ،گرچه به نظر می رسد، از رونق افتاد، اما باز هم زیبایی و جذابیت های خاص خود را داشته و  واقعیت این است، در صورت همت و چاره اندیشی درست مسئولان مربوطه ،اکنون ما صاحب دو محور با توانایی جذب بالای گردشگری هستیم، که نیازمند شکوفایی و بهره برداری است.
 مهاجرت برای اشتغال بدنبال عدم استفاده از ظرفیت ها 

اما متأسفانه تا به امروز تنها  شاهد مصوباتی هستیم که در بطن آنها به استفاده از این قدرت و توان اشاره شده ولی در عمل حرکتی مشاهده نمی شود و مشخص نیست تا چه مدت دیگر باید منتظر بمانیم تا لحظه ی بهره برداری از این پتانسیل ها فرا برسد، و همچنان باید نظاره گر خروج جوانان این دیار برای مشاغل کاذب در کلان شهرها، کارگران روزمزد و یا شوتی سوار  باشیم، در حالیکه می‌توانستیم خود منبع اشتغالزایی بوده و بی نیاز از مهاجرت ، مشغول  پذیرش و پذیرایی مهاجران و مسافران باشیم.

به قلم: زینب کلانتری
عکاس: سجاد ابراهیمی
 
تبلیغ

نظرات

  1. User Avatar
    • پلدختری
    • در تاریخ : 30 بهمن 1401 08:38
    جریان عکس آخر چیه....خارجی هستن
    1. User Avatar
      • khodaei
      • در تاریخ : 1 اسفند 1401 13:06
      سلام با تشکر از حسن توجه شما مخاطب گرامی.
      بله افراد حاضر در عکس اهل کشور چین هستند.

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید