رونق اشتغال زنان روستا با نوآوریهای تسهیلگر پلدختری

زیبا اسدی از تسهیلگران نمونه پلدختری است که سال 97 با راهاندازی صندوق خرد زنان روستایی برای 50 نفر به طور دائم و فصلی شغل ایجاد کرده است.
زیبا اسدی متولد ۵۸ و اهل روستای واشیان پلدختر است که سال ۹۷ به عنوان مدیرعامل صندوق خرد زنان روستایی انتخاب و به عنوان تسهیلگر کار خود را شروع کرده است. میگوید با توجه به توانمندی بانوان روستا اگر تسهیلات صندوق افزایش پیدا کند ، بدون شک اشتغال بیشتری را شاهد خواهیم بود
این بانوی تسهیلگر معتقد است: با توجه به وجود ظرفیتهایی که در روستا وجود دارد و از طرفی توانمندی بانوان در صورتی که زیرساختها فراهم باشد بدون شک همه زنان روستایی مشغول کار میشوند.
اسدی که علاوه بر پیگیری برای پرداخت تسهیلات زنان روستایی، آنها را برای شغل مورد نظر راهنمایی میکند، میگوید: تسهیلگری باعث میشود زنان روستایی شغلی را انتخاب کنند که علاوه بر تولید محصول خوب درآمدی متناسب هم به دست بیاورند.
او علاوه بر اینکه کار تسهیلگری را برای زنان روستای تپه واشیان انجام میدهد، خودش هم مشغول پرورش مرغ بومی و محلی است.
با این بانوی پلدختری که کاندیدای نمونه تسهیلگری است، گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
چطور شد که به فکر راهاندازی صندوق خرد زنان روستایی افتادید و به عنوان تسهیلگر انتخاب شدید؟
سال ۹۷ سازمان جهاد کشاورزی پیشنهاد تشکیل صندوق خرد را مطرح کرد، پس از موافقت بانوان روستایی و رای گیری، من به عنوان مدیرعامل صندوق و تسهیلگر روستای تپه واشیان انتخاب شدم.در ابتدا نفری ۲۰ هزار تومان آورده به صندوق تحویل دادند و بعد از ۶ ماه توانستیم تسهیلاتی را به بانوان عضو صندوق و متقاضی شغل پرداخت کنیم.
یعنی با ۲۰ هزار تومان آورده بانوان روستایی صاحب شغل شدند؟
بله، صندوق خرد زنان همانطور که از اسمش پیدا ست با هزینه کم میتواند برای بانوان شغل ایجاد کند.
برای چند نفر توانستید شغل ایجاد کنید؟
به طور دائم و فصلی برای ۵۰ نفر شغل ایجاد کردیم.
اولویتی برای پرداخت تسهیلات دارید؟
برای ما اولویت با کسانی است که به دنبال دست و پا کردن شغلی برای خودشان هستند، ما زن بی سرپرست و بدسرپرست و زنان عادی عضو صندوق داریم.
علاوه بر کار تسهیلگری مشغول کار دیگری هستید؟
بله ، من هم مانند دیگر زنان روستا دنبال درآمد هستم و در این راستا به پرورش مرغ محلی روی آوردم.
بیشتر شغلی که بانوان روستا انتخاب میکنند، پرورش مرغ بومی و محلی، دامداری، خیاطی و کشت گوجه و صنایع دستی است.با توجه به اینکه محصولات تولید شده توسط بانوان روستا نیاز بازار است برای عرضه آن با مشکلی مواجه نیستند، البته خود ما هم گاهی برای فروش محصولات واسطه میشویم.
خب من بانوان را راهنمایی میکنم که کدام شغل را انتخاب کنند و یا اینکه چه کارهایی را انجام دهند که محصول بهتری را تولید کنند، پیگیر بیمه محصولات کشاورزی زنان روستایی هم هستم حتی مسائل و مشکلات بهداشتی روستا را هم پیگیر هستم.در واقع ما رابط بین بانوان و سازمان جهاد کشاورزی هستیم.
بانوان روستا از اینکه مشغول کار هستند ، رضایت دارند؟
بله، راضی هستند، هر کدام حداقل روزی 200 هزار تومان درآمد دارند که با آن حداقل گرهی از مشکلات زندگیشان باز میشود.
از طرفی سرگرم کار میشوند و کمتر به مشکلات و دغدغههای روزمره فکر میکنند و این خود به نشاط و سلامت روستا هم کمک میکند.
اما نکته مهمتر در خصوص اشتغال زایی زنان روستا اعتماد به نفسی است که کسب میکنند و اینکه روی پای خودشان میایستند.
جالب اینکه از ابتدای راهاندازی صندوق برخی بانوان تردید داشتند، اما اکنون نه تنها راضی هستند بلکه به دنبال دریافت تسهیلات برای اشتغال بیشتر هستند.
سال ۹۸ که ۴۰ میلیون تومان تسهیلات را به بانوان روستا پرداخت کردیم، آنقدر خوش حساب بودند که سریع پرداخت کردند.
خیر، پیش آمده که ما به زنانی هم که عضو صندوق نیستند و برای ایجاد شغل نیاز به تسهیلات دارند کمک کردهایم.
یکی از دغدغههای بتوان عضو صندوق به بیمه آنها مربوط میشود، سال گذشته بود که مدارک بانوان روستا را برای بیمه اجتماعی روستاییان تکمیل و به سازمان جهاد کشاورزی تحویل دادیم اما تاکنون اتفاقی نیفتاده است.
اما یکی دیگر از انتظارات و خواستههای بانوان روستا ارائه تسهیلات بیشتر است که امیدواریم مسوولان و متولیان به آن توجه کنند، زیرا هر چه آمار اشتغال بیشتر باشد علاوه بر رونق اقتصادی روستاها شاهد کاهش مهاجرت به آنها هم خواهیم بود
با توجه به ظرفیت و شرایطی که در روستاهای استان به ویژه روستای تپه واشیان فراهم است، در صورت حمایت مورد نیاز بانوان روستایی میتوانند به آنچهکه مدنظرشان است برسند.
دسته بندی: مصاحبه اجتماعی / مصاحبه اقتصادی
آدرس کوتاه خبر: