خشکیدن ۳هکتار مزرعه بادمجان بعلت بی آبی /خشکی کشکان نفس کشاورزی پلدختر را گرفته است

کم آبی،خشکیدن کشکان و رودخانه های دیگر پلدختر؛ کابوس به واقعیت پیوسته ی کشاورزان پلدختری شده و گویا خشکسالی آمده تا کار ناتمام سیل فروردین ماه ۹۸ را به سرانجام رسانده و سرسبزی پلدختر را به سیاهی برساند.
به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز ؛سرتیب احمدی یکی از هزاران کشاورز محجوب و زحمتکش پلدختری است که از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ برای کشت ۳هکتار بادمجان در حد فاصل گلزار شهدای پلدختر و روستای اسلام آباد دست به کار شده است.در سال زراعی گذشته حدود ۱۰۰ میلیون تومان از زمین حاضر برداشت کرده ،اما امسال حتی به مرحله ی برداشت نرسیده و با وجود رنج و مشقت فراوان باید شاهد خشکیده شدن مزرعه اش باشد. پدرش یک کارگر زحمت کش و ساده است و تنها منبع درآمد خانواده از راه کشاورزی است.



خشکیدن محصول سرنوشت صدها کشاورز پلدختری
سرنوشت سرتیپ احمدی با دیگر کشاورزان در روستاهای پایین دست پلدختر یکی شده و حالا او هم مثل کشاورزانی که مزارع گوجه فرنگی، گندم زار و دیگر کشت هایشان در آغاز برداشت خشکید ؛باید بنشیند و شاهد به فنا رفتن عمر ، سرمایه و تنها منبع امرار معاش خود باشد .
به طور قطع بار مصیبت خشکیدن کشکان در صورت ادامه داشتن ، بسیار سهمگین تر از سیل فروردین ماه ۹۸ او خواهد بود و راه ارتزاق بیش از ۷ هزار و ششصد نفر در پلدختر بسته می شود. شاید مطابق آمار رسمی تعداد کشاورزان به این میزان قلمداد شود اما باید در نظر گرفت کشاورزی شغل غیر مستقیم بسیاری از افراد در پلدختر نیز می باشد و این تعداد بایستی بسیار بالاتر در نظر گرفته شود، هر چند که به خشکی رسیدن سفره ی همین اندازه نیز یک فاجعه ی عظیم و گسترده خواهد بود.



پیش از این سرپرست فرمانداری پلدختر عصر روز شنبه بیست و پنجم تیر ماه سال جاری در دیدار با دوستداران محیط زیست پلدختر با اشاره به ضرورت احداث سد در شهرستان پلدختر ،گفته بود :به شدت پیگیر استفاده از آب رودخانه زال جهت مصارف کشاورزی پلدختر هستیم.
حمید خادم سرپرست فرمانداری پلدختر با اشاره به اینکه راهکار پایداری برای مشکل آب شهرستان پلدختر باید انجام می شد ،اظهار داشت : حداقل یک سد و آب بند در شهرستان پلدختر باید ساخته می شد.



وی افزود: در طی چند ماه گذشته کارهای خوبی در زمینه صیانت از آب و مقابله با تنش آبی انجام شده اما مشکلاتی بر اثر عوامل طبیعی مانند خشکسالی و همچنین زیرساختی چون نبود آب بند باعث ایجاد بحران کنونی شده است.



خشکیدن کشکان ؛کابوسی تلخ که به حقیقت پیوست
اما آنچه مسلم است ؛ کابوس به واقعیت پیوسته ی کشاورزان پلدختری است که امروز گریبان کشاورزی را گرفته و شاهد خشکیدن هکتارها مزرعه و کشت در نقاطی از شهرستان هستیم که با بحران نبود آب مواجه شده اند ، مصیبت کار کشاورزی به همین خشک شدن فصلی ختم نمی شود ، شاغلین این رسته برای کشت پاییزه نیز دغدغههای بسیار دارند که بسیار منطقی و قابل تأمل است. انتظار می رود مسئولان با یک اقدام جهاد گونه و یک جراحی دقیق شاهرگ اقتصادی مردم پلدختر را حفاظت نموده و از معزل بیکاری و فلاکت مردم زحمتکشی که ناچار به کشت و زراعت هستند جلوگیری نمایند.
دسته بندی: یادداشت اقتصادی / گزارش تصویری اقتصادی
آدرس کوتاه خبر: