کاهش ۷۵ درصدی سطح زیر کشت کشاورز نمونه پلدختری/ پروژه ۲۰ساله پمپاژ آبرسانی واشیان همچنان ناتمام است

دشت بزرگ واشیان با هزاران هکتار زمین زراعی مانند بسیاری از مناطق زر خیز شهرستان پلدختر می تواند باعث شکوفایی اقتصادی شود اما حالا با وجود کمبود آب کشاورزی آن در حال رکود کامل است.
به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز ،دشت بزرگ واشیان بمانند بسیاری از نقاط زر خیز شهرستان پلدختر ، واجد شرایط بسیار خوبی برای انجام فعالیت های کشاورزی می باشد ، اما سالهاست چشم انتظار راه اندازی پروژه آبرسانی بوده و آنچه که طی سالیان گذشته برای ساخت پروژه پمپاژ آبرسانی آن انجام شده بود در سیل فروردین ماه سال ۹۸از بین رفت.

کمترین میزان سطح زیر کشت طی سالهای گذشته بعلت خشکسالی
اکنون و در سالی با تنش آبی ، کشاورزان این منطقه همچون بسیاری از مناطق شهرستان پلدختر برای کشت و کار با مشکل نبود آب مواجه هستند .در سالیان گذشته با وجود نزولات آسمانی مزارع دیم قابل کشت و برداشت بود اما در سال جاری به خاطر شرایط ویژه خشکسالی سطح زیر کشت این دهستان به شدت کاهش یافته است.

پمپاژ دشت واشیان ؛ پروژه ای که در نهایت طعمه سیل شد
الکتروپمپ های ایستگاه پمپاژ دشت واشیان بیست و پنجم مرداد ماه سال ۱۳۹۶ وارد کارگاه شدند و پس از استرداد آنها از گمرک بندرعباس که حدود چهار سال به طول انجامید، پروژه ای که در هفته دولت سال ۱۳۸۳عملیات اجرایی آن آغاز شده بود، حالا پیشرفت فیزیکی ۷۳درصدی داشت.
بنا بر اعلام محمد گودرزی مدیر امور آب شهرستان پلدختر در بیست و پنجم مرداد ماه سال ۱۳۹۶،قرار بود با راه اندازی پروژه ۷۵۰فرصت شغلی ایجاد شود و جمعیتی بالغ بر ۴هزار نفر از آن بهره مند شوند، اما همه ی این گفته ها و برنامه ها در سیل فروردین ماه ۹۸ به دست آب سپرده شد و حالا به دنبال خشکسالی ،مدیریت نادرست آب ، عدم کنترل آب با ایجاد سد و آب بند ، نظارت کافی بر نوع کشت، میزان کاشت و برداشت به پایین ترین سطح خود رسیده است.
گزارش حاضر داستان کشاورزی است که در سال گذشته بعنوان کشاورز نمونه برگزیده شده بود اما امسال به جای افزایش سطح کشت به علت نبود آب و مشکلات مجبور به کاهش تقریبا ۷۵درصدی میزان کشت شده است.

کاهش۷۵ درصدی سطح زیر کشت کشاورز نمونه نسبت به سال گذشته
رضا جعفری کشاورز گوجه کار اهل واشیان پلدختر در مصاحبه با خبرنگار پایگاه خبری پلدخترنیوز ، گفت: سال گذشته ۴ هکتار کشت گوجه فرنگی داشتم و امسال بعلت مشکلات کم آبی این مقدار به حدود یک هکتار رسید.
وی با اشاره به اینکه از تجربیات دوستانم استفاده کردم تا به محصول با کیفیت و کمیت بیشتری دست پیدا کنم ، افزود :کشت گوجه واشیان از اول فروردین با انتقال نشا صورت گرفته و به دو حالت زودرس در بین ۷۰روز تا۹۰روز و سه ماهه به مرحله برداشت می رسد.

بی آبی مهمترین مشکل کشاورزان واشیان
جعفری با اشاره به اینکه در صورت وجود داشتن آب تا پایان مرداد نیز می توانستیم برداشت محصول داشته باشیم، گفت :متاسفانه امسال به دلیل بی آبی و کم آبی ضایعات محصول مزرعه ی گوجه فرنگی بسیار زیاد بود.

شخم زدن مزارع بدلیل بی آبی
این کشاورز پلدختری ، با اشاره به نبود آب بعنوان مشکل اصلی کشاورزان در منطقه واشیان،تصریح کرد:آب مایه حیات و ابزار اصلی کشاورزی بوده که امسال بعلت کمبود آب و خشکسالی ،محصولات دیم خود را شخم زدیم یا بعنوان خوراک دام استفاده کردیم.
وی با اشاره به اینکه خیلی از کشاورزان امسال به دلیل مشکل کمبود آب کشتی نداشته اند ،خاطرنشان کرد:بسیاری از کشاورزان سطح زیرکشت شان نسبت به گذشته کاهش داشته و افرادی که اقدام به کشت نموده اند نیز به علت نبود آب، خود و خانواده هایشان با دغدغه های فراوانی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند.

نیم ساعت آبیاری در ساعت ۴بامداد سهم آب کشاورزان
جعفری با اشاره به اینکه بسیاری از کشاورزان ساعت ۴بامداد تنها برای نیم ساعت آب جهت آبیاری در اختیار دارند ، اظهار داشت: سال گذشته در هر هکتار میزان برداشت مزرعه ی گوجه فرنگی ام حدود ۴۰تا ۵۰تن بوده اما اکنون ضایعات بسیاری داشتم.
این کشاورز پلدختری با اشاره به اینکه کشت بهاره به آب و رطوبت بیشتری نیاز دارد ، تصریح کرد:گوجه فرنگی تولیدی مزرعه ام در بازار شهرستان های اطراف از جمله خرم آباد ،بروجرد ، دزفول و مابقی در سطح شهرستان پلدختر به فروش رسیده است.
وی با اشاره به اینکه گوجه فرنگی امسال با قیمت حدودی بین ۵تا ۷هزار به فروش رسیده است، افزود : دشت واشیان منطقه ی بسیار مناسبی جهت کشاورزی بوده که متأسفانه سالهاست تشنه رها شده و چنانچه آب مورد نیاز تامین می شد این ناحیه رونق بسیاری میگرفت.

جعفری در ادامه گفت: برادرم بعنوان یک کشاورز در سال جاری حدود ۳۰هزار نشا آماده از گلخانه تهیه کرده بود که نتوانست از آنها برای کشت پاییزه استفاده نماید و خودم نیز با وجود نشا آماده مجبور به فروش شدم.

این کشاورز پلدختری با اشاره به تغییر قیمت کود بیولوژیک از سال گذشته تا کنون بعنوان دغدغه مهم کشاورزان ، تصریح کرد: سال گذشته یک کیسه کود ۱۰کیلوگرمی در حد ۶۰۰تا ۸۰۰هزار تومان قیمت داشت که در حال حاضر به قیمت یک میلیون و ۶۰۰هزار تا یک میلیون و ۸۰۰هزار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان در وضعیت اقتصادی بسیار بدی به سر می برند، افزود : سبد پلاستیکی درجه ۳برای حمل گوجه فرنگی حدود ۷هزار و پانصد تومان برای کشاورزان آب می خورد ، و هزینه هر کارگر با توجه به تهیه غذا و خوراک در سال جاری بسیار افزایش یافته است.
جعفری با اشاره به اینکه ایجاد سد بهترین چاره برای کشاورزان بوده که انجام نشده است ، اظهار داشت: متاسفانه پمپاژ واشیان که سالها برای راه اندازی آن مطالبه انجام شده بود در سیل فروردین ماه ۹۸از بین رفت.

جهادکشاورزی و کارشناسان آن حامی کشاورزان باشند
وی با اشاره به اینکه متولیان رسیدگی به وضعیت کشاورزان جهاد کشاورزی بوده ، تصریح کرد: هیچ گونه حمایتی از سوی سازمان جهاد کشاورزی دریافت نکرده ایم و با وجود مراجعه به اداره خدمات متاسفانه خدمات مورد نیاز را در حد قابل قبول. دریافت نکرده ایم.
این کشاورز پلدختری با اشاره به اینکه در انجمن گوجه کاران عضویت دارد ،عنوان کرد: در سایر استان ها و شهرستان های کشور، کارشناسان جهاد کشاورزی از آزمایشات آب و خاک برای کشاورزان استفاده کرده تا میزان ای سی آب تعیین می شود در حالیکه ما از این خدمات بی بهره هستیم.
آدرس کوتاه خبر: