تازه ها
امروز : سه شنبه، 29 مرداد 1398

الزاماتی بهداشتی در نانوایی‌ها

تاریخ انتشار : 14 آذر 1397, 00:47
  • +3
نانوایی از جمله اماکن بحرانی مشمول رعایت بهداشت و سلامت برای عموم مردم میباشد. آنچه مسلم  است در هر قشر و طیف  به عنوان مصرف روزانه در برنامه غذایی خود، نان را مورد مصرف قرار می دهیم. با توجه به فرهنگ دینی واصالت های تغذیه ای نان جزء لاینفک سفره ی هر ایرانیست.

به خاطر اهمیت سلامت جامعه در خصوص نانوایی‌ها مقررات و قوانینی در کشور ما به تصویب رسیده که مشمول شرایط ساختمانی ویژه، شاغلین و نحوه فعالیت و واجد کیفیت بودن خود نان می باشد.در این مطلب به صورت اختصار به قوانین هر کدام جداگانه اشاره میکنیم

پیش از شرایط ساختمانی و کیفی نان متصدی نانوایی خود ملزم به داشتن ویژگیهای خاص می باشد، که ازجمله آن:

متصدی نانوایی می بایست مطابق قانون ماده ۱۳ آیین نامه مواد خوراکی آشامیدنی و بهداشتی دوره بهداشت_عمومی را گذرانده باشد.
کارکنان دارای کارت سلامت معتبر و نصب شده درمحل کار باشند،
کلیه افراد شاغل در نانوایی ها ملبس به کلاه، روپوش، کفش مناسب، ناخن و موی سر و صورت کوتاه بوده و ملزم به حفظ نظافت کامل می باشند.
شستشوی دست با مایع پیش از کار  و بعد از آن و استحمام با حوله تمییز و اختصاصی انجام گیرد
خروج کارکنان با لباس و کفش محل کار وتردد در بیرون ازنانوایی ممنوع است،
استعمال دخانیات ممنوع/ ورود افراد متفرقه ممنوع

شرایط کیفی برای نان:

مدت زمان لازم برای تخمیر خمیر نان بعد از اضافه کردن خمیرمایه حداقل یک ساعت
استفاده از جوش شیرین ممنوع
نمک مورد استفاده از نوع  مخصوص وفاقد یُد می باشد
الک کردن آرد پیش ازخمیر کردن الزامیست
وزن هر نان براساس وزن تایید شده و مطابق نوع نان و میزان اعلام شده از سوی شورای آرد و نان و مورد تایید بازرسان اداره بازرگانی باشد.
نان بایستی کاملا برشته و فاقد دور ریختنی باشد.
هرگونه افزودنی مانند آهن آرد و یا کنجد وغیره بایستی مطابق آیین نامه های وزارت بهداشت بوده باشد
نظافت و شستشوی روزانه محل و وسایل کار 

ساختمان نانوایی وتجهیزات آن چگونه باشند؟

کف از جنس مقاوم و قابل شستشو باشد
دارای کف شور با تور مناسب شیب مناسب برای شستشو و سیستم جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب باشد.
تخلیه فاضلاب و پساب تصفیه نشده به معابر عمومی ممنوع است.
از کف تا سقف ساختمان از جنس قابل شستشو مانند کاشی باشد.
سقف نیز قابل شستشو و به رنگ روشن باشد.
درزگیری کامل و نصب درب توری برای جلوگیری از ورود حشرات و جوندگان به داخل محیط نانوایی.
داشتن هواکش باقدرت بالا و کافی.
داشتن سرویس بهداشتی، روشویی، حمام و جایگاهی برای ملزومات شخصی افراد.
داشتن صابون مایع و جعبه کمک های اولیه.
جلوگیری از به کارگیری افرادی که دچار زخم و بریدگی در دست و یا عفونت در نقاط باز بدن بوده تا رسیدن به سلامت جسمی.
داشتن سطل زباله درپوش دار زنگ نزن، قابل حمل، مجهز به کیسه زباله.

درپایان امیدواریم کلیه متصدیان و دستگاههای زیربط به نکات بهداشتی ورعایت قوانین آن توجه بیشتری داشته باشند.


مهندس چراغی/ کارشناس بهداشتی پایگاه خبری پلدخترنیوز



لینک کوتاه مطلب: https://poldokhtarnews.ir/?newsid=331

نظر دهید :

نام شما :*
ایمیل شما :
نظر شما :
کد را وارد کنید : *
عکس خوانده نمی شود