الزاماتی بهداشتی در واحد قصابی ها

تاریخ انتشار : 14 آذر 1397, 00:05
قصابی ها محلی هستند که رعایت بهداشت در آنها ضروریست. البته رعایت بهداشت برای تمام فعالیت‌ها و مشاغل لازم و ضروریست اما در محیط هایی که مواد غذایی عرضه می شوند، رعایت اصول و قوانین بهداشتی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

مصرف مواد غذایی آلوده، گاهی اوقات مصرف کننده را به کام مرگ و یا بیماری‌های کشنده، خواهد کشید و این مساله در حرفه هایی چون قصابی و مراکزی مشابه آن که درتماس مستقیم با مواد غذایی هستند، اهمیت بیشتری را می طلبد.

نکات اساسی در قصابی
:

گوشت سالم:

ذبح در شرایط بهداشتی.
کشتارگاه صورت گرفته دارای مُهر کشتارگاهی باشد.
رنگ و بوی طبیعی.
شرایط نگهداری مناسب (یخچال با دمای مناسب)داشته باشد،
گوشت سالم، رنگی متمایل به صورتی داشته و دارای بوی طبیعی میباشد

فروشنده سالم:

دارای کارت سلامت از مراجع بهداشتی باشد
برای شروع فعالیت، پوشیدن روپوش و لباس مخصوص داشته باشد
شستشوی مرتب و تمیز لباس کار و دست ها با مواد شوینده و ضد عفونی کننده به همراه آب گرم،
لمس نکردن چشم ها و دهان با دست در حین کار،
شستن چاقوها و ساتورها،چرخ گوشت و تمامی ابزارهاییکه با گوشت در تماس هستند
.

محیط فروش سالم:

ساختمان قدیمی و نمور نباشد
دیواره ها از جنس قابل شستشو که به راحتی شرایط نظافت را داشته باشند
سطح داخلی دیواره ها صاف بدون درز فاقد گرد و غبار و دارای جنسی باشد که گرد و غبار و یا آلودگی را به خود جذب نکند،
بایستی از سنگ یا کاشی تا ارتفاع سقف (حداقل ۲/۴۰متر) باشد،
سقف نیز بایستی صاف و بدون درز و ضد گرد و غبار بوده و به راحتی تمییز شود.
تهویه مناسب،
فضای کافی و محلی برای وسایل شخصی فرد متصدی
سرویس بهداشتی، مجهز به آب سرد و گرم (آب گرم ۶۳ درجه برای شستشوی وسایل
آب سالم و بهداشتی،
کولر‌ و وسیله سرمایشی مناسب
نصب توری برای درب ورودی و روی گوشت و چرخ گوشت و ابزار کار
درز گیری کامل برای جلوگیری از ورود جوندگان و حشرات
جلوگیری از ورود‌ افراد متفرقه به داخل مغازه،
رها نکردن و آویزان نکردن گوشت در هوای آزاد


کارشناس بهداشتی/ پایگاه خبری پلدخترنیوز


لینک کوتاه مطلب: https://poldokhtarnews.ir/?newsid=330

نظر دهید :

نام شما :*
ایمیل شما :
نظر شما :
کد را وارد کنید : *
عکس خوانده نمی‌شود