امروز: جمعه، 11 فروردین 1402
پلدخترنیوز » اخبار » اخبار اجتماعی » لزوم تلاش بیشتر جهت انجام ساخت و ساز مهندسی/مدیران بدنبال رفع تکلیف نباشند

لزوم تلاش بیشتر جهت انجام ساخت و ساز مهندسی/مدیران بدنبال رفع تکلیف نباشند

کد خبر: 3273
  • 1

سرپرست فرمانداری پلدختر با اشاره به لزوم تلاش بیشتر جهت انجام ساخت و ساز مهندسی گفت:مدیران ادارات پلدختر بدنبال رفع تکلیف نباشند.

به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز حمید خادم ظهر امروز یکشنبه بیست و دوم خردادماه جاری در جلسه کارگروه جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجازبا اشاره به اینکه  سازمان نظام مهندسی کمک حال بسیار خوبی برای جلوگیری از ساخت و ساز های نامناسب و غیر مجاز است، اظهار داشت:در بحث ساخت و ساز به حد نیاز جامعه نرسیده ایم اما کارهای خوبی نیز در این راستا انجام شده است.

وی افزود:مدیران بدنبال رفع تکلیف نباشند بلکه نسبت به کاری که انجام می دهند بایستی معتقد باشند و در جلسات برای داشتن مصوباتی قابل اجرا بکوشند.
ساختمان های تخریب نشده مشکل عمده شهرستان
نادیا امرایی معاون عمرانی فرمانداری پلدختر در جلسه کارگروه جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجازبا اشاره به مشکلاتی که گریبان گیر چند اداره خدمات رسان شده و مردم نیز درگیر آن هستند ، اظهار داشت:برخی واحد های سیل زده زمین معوض دریافت کردند اما هنوز در  منازل قبلی خود در حریم یا بستر رودخانه زندگی می کنند.

وی افزود: ما در معمولان ، بابازید و چم مهر با این مشکل مواجه هستیم که در صورت ادامه موجب بی نظمی و ایجاد خسارت بیشتر در سوانح آینده خواهد بود.

معاون عمرانی فرمانداری پلدختر با اشاره به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی به ویژه در حاشیه محور اندیمشک پلدختر ،عنوان کرد:سراب جهانگیر یکی از این مناطق بوده و همچنین ساخت و ساز های غیر مجاز ضلع جنوب غربی میدان بسیج که اداره خدمات رسان نباید به این اماکن صنعتی آب،برق و گاز ارائه دهند .

وی با تاکید براینکه در میدان بسیج پلدختر و معمولان منازل مسکونی بدون رعایت قوانین و حریم معابر بصورت بی نظم در حال ساخت و ساز هستند،بیان کرد:باید حادثه تلخ آبادان را جدی گرفته و نظارت بر ساخت و ساز های فعلی را افزایش دهیم.

امرایی با اشاره به وضعیت بد خوابگاه دانشجویان دانشگاه ملی پلدختر،گفت: مجوز تخلیه این مکان به دانشگاه ملی استان ابلاغ شده است.

  معاون عمرانی فرمانداری پلدختر با اشاره به اینکه در خیابان ساحلی پلدختر و حاشیه رودخانه کشکان در شهر معمولان واحد های تخریب نشده باعث ایجاد مشکلات اجتماعی شده اند ، تصریح کرد:نیاز است این مکان ها در اسرع وقت پیگیری و  رسیدگی شوند.

وی با اشاره به قرار گرفتن ساختمان بهزیستی و دو ساختمان متعلق به آموزش و پرورش معمولان در حریم بستر رودخانه ، خاطرنشان کرد: اداره امور آب مسئول پیگیری تخریب این ساختمان ها شده که بسیاری از کار تخریب آن انجام شده است.
ضرورت رفع تعارضات و تعیین حریم بستر در چم مهر/منازل بستر رودخانه نمی توانند انشعاب خدماتی دریافت نمایند
بابک امرایی بخشدار بخش مرکزی شهرستان پلدختر در جلسه کارگروه جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز با اشاره به اینکه برخی از خانوارها واحد های مسکونی که تحویل آنها شده فروخته و در واحد های سیل زده قدیمی ساکن شده اند ، اظهار داشت:این منازل با توجه به  قرار گرفتن در بستر رودخانه نمی توانند خدمات آب و گاز و برق دریافت نمایند که این مسئله یک مشکل بزرگ است.

وی با اشاره به اینکه در روستای بابازید نسبت به فروش منازل مسکونی احداثی اقدام شده ، افزود:در روستای چم مهر در بستر رودخانه، جاده ایجاد شده و یک واحد مسکونی با چهار قطعه زمین معوض وجود دارد که باز هم حاضر به همکاری برای جابجایی نمی باشد.

بخشدار بخش مرکزی شهرستان پلدختر با اشاره به اینکه در زمان ساخت سایت چم مهر بالا،حریم کوچه رعایت نشده است،عنوان کرد:در فضای مجازی این طور گزارش شده که  بستر جاده به درستی تنظیم نشده و این در  حالی است که آسفالت این قسمت با درخواست خود اهالی و اصرار بر آن انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در برخی مناطق با  مشکل عدم همکاری مردم مواجه هستیم بیان کرد:در بعضی مناطق  مثل چم مهر مشکل دهیاری ، بنیاد مسکن و بخشداری نبوده بلکه عدم همکاری مردم می باشد.

امرایی با اشاره به اینکه پلی در روستای چم مهر وجود داشته که  شکسته شدن آن در فضای مجازی اعلام شده در صورتیکه این پل ضربه خورده است ، گفت:این پل توسط شخصی با هزینه شخصی خود احداث شده است و در مسیر رودخانه فصلی قرار دارد و ما نمی‌توانیم در این مکان اقدام به ساخت و هزینه کنیم. 

وی با اشاره به اینکه در خصوص تعیین حریم بستر رودخانه چم مهر نیز قرار بر انجام جلسه توافقی بین امور آب منطقه ای و بنیاد مسکن شد ، تصریح کرد:تا زمانی که رفع تعارضات و تخلیه حریم بستر انجام نشود نمی توانیم کاری از پیش ببریم.
ضرورت ارائه تسهیلات به ۲۸ساختمان بستر رودخانه جهت جابجایی/امتیاز انشعاب ساختمان های غیر مجاز لغو شود 
محمد عزیزی شهردار معمولان در جلسه کارگروه جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجازبا اشاره به اینکه در جریان سیل فروردین ماه ۹۸ حدود ۲۳۰ پروانه ساخت صادر شده ،اظهار داشت:۱۳۳ ساختمان سیل زده کلا تخریب شده و ۷۴ عدد در حریم سکونت داشتند که  ۳۹ عدد هنوز در حریم بستر قرار دارند که از این ۳۹ عدد نیز ۲۸ عدد ساختمان نیمه کاره،و ۱۱عددساختمان تکمیل شده داشته که در آنها سکونت دارند.

وی افزود:این ۲۸عدد ساختمان درصورت دریافت تسهیلات وتکمیل،حریم بستر رودخانه را ترک خواهند کرد.

شهردار معمولان با اشاره به اینکه برخی از ساختمان ها روی ترانشه قرار دارند ، عنوان کرد:این ساختمان ها با وجود دریافت ساختمان تازه ساخت متاسفانه هنوز در همان ناحیه سکونت دارند.

وی با تاکید بر اینکه این ساختمان ها ناایمن هستند، بیان کرد: بایستی  امتیازات خدماتی آنها قطع شده و همچنین تعهدنامه ای  در قبال دریافت پلاک از آنها گرفته شود.

عزیزی با اشاره به اینکه برخی املاک در دو  قسمت حریم بستر رودخانه و زمین های آزاد قرار گرفته  و مسئولیت آنها مربوط به آب منطقه ای است ، گفت: قبلاً بر اساس مکاتبات با آب منطقه ای، بنا شد که ساختمان هایی که نصف آنها حریم رودخانه و نصفی آزاد بوده یا برای ماندن تعهد نامه امضا کرده که دولت برای خدمات دهی وظیفه ای در قبال آنها نداشته و یا در ازای جابجایی قطعه جدید دریافت نمایند.

وی با اشاره به صدور سند برای املاک سیل زده ، خاطرنشان کرد:میتوانیم برای جابجایی مابقی  سیل زده گان در قبال صدور سند مالکیت ساختمان های جدید با تحویل اراضی ماقبل خود بعنوان چاره اقدام کنیم.

شهردار معمولان با اشاره به مشکل سند بین بنیاد مسکن و راه و شهرسازی ، عنوان کرد: در صورت رفع این موضوع مردم به راحتی سند خود را دریافت می نمایند.

عزیزی با تاکید به  ضرورت عدم صدور پروانه برای ساخت و ساز های غیر مجاز ، گفت: برخی برای ساخت طبقه دوم و دریافت تسهیلات به شهرداری مراجعه می نمایند که به نظام مهندسی ارجاع داده می شوند که با توجه به اینکه پیش از این تسهیلات دریافت کرده اند برای مقاوم سازی طبقه اول نقشه برای آنها تهیه نمی شود و ما با دو موضوع صدور مجوز برای ساخت املاکی  که سند دارند و نمی‌توانند نقشه تهیه کنند مواجه هستیم.

وی در پایان افزود: مردم حاضر به پرداخت یک دهم جریمه هستند و برای دریافت پروانه اقدام نمی کنند که این مسئله باید پیگیری شود.
اختلاف چشم گیر صدور پروانه و پایان کار/ استفاده از پلیس ساختمانی جهت پلدختر الزامیست
علیرضا آریان مهر رئیس نظام مهندسی لرستان در جلسه کارگروه جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجازبا اشاره به اینکه اتفاق آبادان از نظر اجتماعی ،اقتصادی و سیاسی کل کشور را تحت تاثیر قرار داد، اظهار داشت:سازمان نظام مهندسی لرستان دارای ۱۰هزار عضو بود که یک تشکل بزرگ در سطح کشور و استان است.

وی با اشاره به اینکه ساخت و ساز های غیر مجاز به ۲دسته در حریم شهر و خارج از شهر تقسیم می شوند،افزود: در مورد داخل شهر به دسته های دارای سند،قولنامه و تفکیکی و موارد مختلف تقسیم می شود.

رئیس نظام مهندسی لرستان با اشاره به اینکه سال ۱۳۹۸در شهر پل‌دختر۲۳۴پروانه صادر شده ، عنوان کرد: در سال ۱۳۹۹،تعداد ۱۰۴پروانه صادر شده ولی ۱۷۵پایان کار دریافت کرده اند که عدم تناسب بین صدور پروانه و پایان کار را می رساند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰تعداد پروانه صادره ۴۷عدد و تعداد ۱۸۵پایان کار  می باشد، بیان کرد: این اختلاف بسیار زیاد بوده که باید آسیب شناسی شده که مشخص شود در  ساخت تخلفی صورت گرفته یا قولنامه ای می باشند.

آریان مهر با اشاره به اینکه ممکن است برخی موارد به علت سیل فروردین ماه ۹۸باشد ، گفت: یکی از معضلات اختلاف بین پایان کار و صدور پروانه ، دو نقشه ای بودن می باشد که متروپل یکی از موارد اینچنینی است.

وی با اشاره به رایزنی های صورت گرفته با معاونت عمرانی،کمیسیون ماده پنج ومدیریت راه و شهرسازی ،برای نوشتن یک پروپوزال با موضوع به حداقل رساندن دونقشه ای بودن،تصریح کرد:ما نیازمند ورود بازرسی،دادستانی،فرمانداری،شهرداری، سازمان نظام مهندسی و تمامی مسئولان مربوطه هستیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی لرستان با اشاره به لزوم استفاده جدی از پلیس ساختمانی،خاطرنشان کرد: چون قولنامه ای است نباید اجازه ساخت داد چرا که در این صورت منجر به ساخت و سازی بدون مدیریت ، نقشه ، و نظارت پایان کار  خواهیم شد.

آریان مهر با اشاره به اینکه تمامی روستاهایی که در مجاورت شهر قرار دارند بایستی به شهر تبدیل شوند ، بدون اینکه هیچ نقشه ای داشته یا پروانه ای صادر شده باشد،افزود:ما هیچ گونه آماری در خصوص این گونه ساخت و ساز های غیر مجاز نداریم که همین  موجب بالارفتن آمار تا بالای ۹۰درصد بویژه در بحث دو نقشه ای شدن می باشد.

وی با تاکید بر اینکه این موارد به جز برهم زدن سیمای شهری موجب بهم خوردن امنیت نیز خواهد شد ،عنوان کرد:تمامی دستگاه ها بایستی همه با هم هماهنگ و همگام شده تا به نتیجه مطلوبی در بحث ساختمان سازی ایمن برسیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی لرستان با اشاره به اینکه برای چاره اندیشی بحث ایجاد ارتباط الکترونیکی بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری مطرح و در حال پیگیری است، بیان کرد: چنانچه چرخه سنتی نباشد امکان تخلفات نبوده و روند  اصلاح خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون با ۳شهرداری استان این ارتباط برقرار شده،تصریح کرد: امیدواریم این مسئله در پلدختر نیز برطرف شود.

آریان مهر با اشاره به اینکه در اکثر استان  مجریان ذی صلاح وجود دارد،گفت:چنانچه این امکان برای پلدختر ایجاد شود ساخت تمامی ساختمان های یک طبقه و یک طبقه به بالا بایستی حتما توسط مهندس که همان مجری ذی صلاح بوده انجام شود.


رئیس سازمان نظام مهندسی لرستان با اشاره به مشکل عدم اهمیت دادن به گزارشات مرحله ای، خاطرنشان کرد:ما نیازمند اهرمی برای برخورد با تخلفات هستیم که برای این امر کمیته هایی وجود دارد که در آن مطابق ماده ۳۵ کل ساختمان های غیر مجاز شناسایی و آمار آن به شهرداری اعلام می شود و شهرداری موظف به جلوگیری از ادامه کار این ساختمان ها می باشد.

وی در پایان با اشاره به اینکه مطابق اصل قانون تعیین استحکام سازی برعهده سازمان نظام مهندسی می باشد که این مورد نیز از بنیاد مسکن درخواست شده ،تصریح کرد: در بحث روستاها و شهرهای زیر ۲۵هزار نفر نیازمند آسیب شناسی توسط مهندسین دارای صلاحیت همراه با نقشه و کنترل و نظارت  هستیم.
دسته بندی: اخبار / اخبار اجتماعی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید