شهید باشی مؤمنی و آزادسازی خرمشهر/ مردی که دست خدا بر روی زمین شد

بانی مسجد روستای ولیعصر پلدختر
شهید فردی متدین، با اخلاص، با ایمان، با تقوا، مهمان نواز و از همان اوایل جوانی قبل از انقلاب ؛ اهل نماز ، قرآن، خمس و زکات بودند. و همچنین یکی از بانیان پایه گذاری مسجد روستای ولیعصر (عج) بوده و ارتباط مستقیم با روحانیت داشتند، بطوری که در ماههای مبارک رمضان و محرم، پذیرای روحانیونی بود که از قم اعزام شده و به مدت یکماه به مهمانداری مشغول می شدند،وی حوالی سال 1353 وارد مبارزات سیاسی شد و در شکل گیری انقلاب در شهرستان پلدختر ،فعالیتهای سیاسی و درگیری های مسلحانه با رژیم شاه نقش داشت.
شرکت در ترور فرمانده ژاندارمری شاهنشاهی پلدختر
زمانی که بحبوحه انقلاب بود، فرمانده ژاندارمری بنام " شکیبا " مردم را مورد آزار قرار می داد که شهید باشی مومنی به همراه دوستانش به شکل مسلحانه در ضلع جنوبی پلدختر اقدام به ترور مینمایند ولی متاسفانه شکیبا مورد تیر قرار نگرفته و توسط سربازانش نجات پیدا می کند، و بعد از مدتی بنا به گزارشاتی که از شهید باشی داده بودند، شبانه ژاندارمری به منزل وی حمله کرده ولی شهید یک ساعت قبل از آمدن آنها اسلحه کمری خود را همراه دویست عدد فشنگ توسط همسرش مرحومه حاج مهپاره ساتیاروند به منزل همسایه شان انتقال می دهد.
همچنین عکس امام خمینی بر دیوار اتاق منزلش نصب بود که خانواده ایشان می خواهند عکس را از دید ماموران شاه مخفی نمایند که شهید باشی از این کار امتناع کرده و میگوید: بگذار بدانند که ما پیرو خط امام خمینی هستیم و نیروها وارد منزل شهید شده و خانه را زیر رو کردند اما اسلحه ای پیدا نشد ولی شهید را دستگیر کردند و بعد از سه روز شکنجه و آزار نتوانستند ، از وی اعتراف بگیرند، او هرگز دست از نبرد با رژیم شاه بر نداشت و مردم خاطرات زیادی از رشادت های وی علیه شاه دارند.
تلاش شبانه روزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی
بعد از پیروزی انقلاب همیشه در راه امام خمینی پیشگام بوده و در کمیته و ژاندارمری آن موقع به عنوان " جوان مرگ " شروع به خدمت کرد و بر حسب علاقه وافری که به امام خمینی(ره) داشتند، شبانه روز خدمتگزار انقلاب بودند ؛ با اینکه بیش از پنجاه سال سن داشت احساس کهولت و پیری نمی کردند، امام خمینی (ره) دستور تشکیل بسیج بیست میلیونی دادند و شهید با شور شوق مثل جوان بیست ساله ای پر انرژی و پر تلاش و کارآمد وارد بسیج شدند و همراه بسیجیان پایگاهی تشکیل دادند و شبانه روز برای حفاظت از جان مردم در مقابل منافقان ضد انقلاب ایستادگی و دفاع میکردند. (که در حال حاضر به نام پایگاه مقاومت بسیج شهید باشی مومنی می باشد).
لبیک به ندای امام خمینی
جنگ تحمیلی شروع شد، شهید باشی مومنی به فرمان امام لبیک گفتند و در خط مقدم در عملیاتهای متعددی حضور داشتند و سرانجام در تاریخ 1361/2/21 در عملیات بیت المقدس در آزاد سازی خرمشهر در ردیف نیروهای خط شکن در خاکریز آخر که دیگر خاک ریز دشمن بود با هدف گلوله آرپی چی دشمن به شهادت رسیدند و روح بزرگشان با سید الشهدا مشهور گردید ، گفتنی است؛باشی مؤمنی داری ۹ فرزند میباشد که ۶ نفر از آنها بنام: فرمانده دلاور شهید محمد باقر مومنی، پاسدار علی اکبر مومنی، پاسدار علی اصغر مومنی، بسیجی حاج محمد صادق مومنی، جانباز الیاس مومنی، جانباز حاج رهبر مومنی که همه در خط مقدم جبهه حضور فعال داشتند.
قسمتی از وصیت نامه شهید باشی مومنی :
«ای فرزندانم! ای امت اسلامی مردم پلدختر! دست از انقلاب و امام بر ندارید و از انقلاب دفاع کنید و همیشه در صحنه باشید و طرفدار نظام انقلاب باشید که انشاالله بتوانید انقلاب تان را به انقلاب مهدی ( عج) متصل کنید.»
آدرس کوتاه خبر: