رئیس ستاد بحران کشور؛
رئیس ستاد بحران کشور گفت: یک میلیارد تومان اعتبار به استان لرستان اختصاص داده شد/ به فوریت میزان خسارات وارده در سیل اخیر جمع آوری و برآورد نهایی شود
به گزارش پایگاه خبری پلدختر نیوز، اسماعیل نجار رئیس ستاد بحران کشور در جلسه مدیریت ستاد بحران شهرستان پلدختر اظهار داشت: چند روز پیش سیل بزرگی در استان لرستان بخصوص شهر پلدختر اتفاق افتاد که من علاقمند بودم همان روزهای اول حضور پیدا کنم که بدلیل مشغله کاری میسر نشد که زلزله کرمانشاه پیش آمد و مجبور شدم به آنجا سفر کنم.
رئیس ستاد بحران کشور بیان داشت: در بازدیدی از که ساحل رودخانه و نقاط آسیب دیده از سیلاب انجام و دیداری با مردم داشتیم باید از مسئولان استان و شهرستان پلدختر سپاسگزار باشیم چراکه به موقع به یاری مردم آسیب دیده شتافتند و هماهنگی خوبی بین مسئولان وجود داشته است، البته مردم نیز در این بازدیدها با متانت خاصی برخورد میکردند و خواستار کمکهای بودند
اسماعیل نجار بیان کرد: بعد از این بازدید جلسه شورای اداری با حضور مسئولان تشکیل و برخی گزارشات دستگاه های اجرایی را دادند که در نهایت تصمیم گرفته شد که به فوریت میزان خسارات وارده در سیل اخیر جمع آوری و برآورد نهایی شود و به محض تکمیل و ارسال به تهران جهت تصمیم گیری در اختیار رئیس جمهور قرار می گیرد.
وی گفت: یک میلیارد تومان اعتبار به استان لرستان اختصاص داده شد که 500 میلیون تومان هزینه ای و 500 میلیون تومان تملک دارایی برای کارهای فوری است.
نجار در ادامه گفت: نماینده مردم پلدختر در مجلس پیگیری از طریق سازمان برنامه و بودجه داشته باشد تا اعتبار تا جایی که میسر است تأمین شود، سریعاً و به فوریت بررسی دقیقی داشته باشید و به ما منعکس کنید، ما با توجه به دستور العملهای دولت آن را منعکس میکنیم.
نجار در ادامه افزود: تسهیلات برای منازل روستایی 35 میلیون تومان و شهری 50 میلیون تومان است و همچنین کمکهای بلاعوض نیز 10 و 11 میلیون شده است.
وی اظهار داشت: در راستای احشامی که تلف شدند نیز جهاد کشاورزی بررسی کند و ما پرداخت خسارت میکنیم، احشام سبک و سنگین بر اساس خسارت های کرمانشاه پرداخت میکنیم.
نجار افزود: هلالاحمر پک یک ماهه برای کسانی که منازلشان را ازدست دادهاند بدهد و چادر و پتو توزیع کند، اعتبارات محدود است، مقام معظم رهبری سالهای گذشته اعتبار بسیار ویژهای از صندوق توسعه ملی گذاشتند و بیش از 60 درصد مدارس کشورمان نوسازی و مقاوم سازی شده و جایزه جهانی از ژاپن گرفتیم.
وی عنوان داشت: اگر مدارسی تخریب شده در بحث تخریب آورده شود، پول معقولی داده میشود که امکان پرداخت نیز باشد و بتوان مطالبه کرد، در راستای دیوار ساحلی شهر نیز اگر تمام اعتبارات کشور را ظرف 10 سال هم بدهیم تکمیل نمیشود. بنابراین در حال حاضر درجاهایی که ضرورت دارد مطالعه انجام و بر اساس مطالعه میزان هزینه به ما بدهید.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: به صندوق بیمه کشاورزان سالیانه هزارمیلیارد تومان کمک میکنیم، کسانی که بیمه کشاورزی هستند قطعاً خسارت دریافت خواهند کرد ولی کسانی که بیمه نیستند فقط اگر دریافت وام کرده باشند استمهال وام را دولت انجام میدهد و این استمهال سود حاصل دو سال از ماده 10 و 12 پرداخت میکنیم.
وی عنوان کرد: اردیبهشتماه امسال به علت سرمازدگی در کشور بالغ بر 12 هزار میلیارد تومان یعنی حدود 750 هزار هکتار باغ سوخت که پیشنهاد بحث استمهال را دادیم.
نجار تصریح کرد: میزان نیاز علوفه توسط جهاد کشاورزی تأمین و در اختیار کشاورزان قرار بگیرد، تمام دستگاههای اجرایی مأموریت و مسئولیتی که در زمان عادی دارند در زمان بحران دارند و نباید منتظر پول باشند، جاده دسترسی را باید وزارت راه ایجاد کند و اگر صدبار سیل بیاید وزارت راه باید انجام دهد.
وی گفت: 275 پل که شش الی هفت پل شریانهای اصلی در گیلان و مازندران بود را باسیل اخیر از دست دادیم برای اینکه پل را بر اساس دبی جیبمان ساختیم نه دبی رودخانه، برای جابهجایی اقداماتی را انجام دادیم و همان اقدام را با بنیاد مسکن هماهنگ میکنیم و برای این استان نیز اعمال میکنیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور عنوان داشت: نکتهای که بهوضوح دیدم عدم لایروبی بود،در زمان مناسب در شهر و توسط شهرداری در محورها، رودخانهها و همچنین وزارت نیرو و آب لایروبی را انجام دهند، اعتباراتی نیز دارند که باید پیگیری شود تا از این به بعد دچار اینگونه مشکلات نشویم.
رئیس ستاد بحران کشور در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به محدودیت های مالی دولت لیست جاهایی که ضرورت دارد برای پیشنهاد اعتبار در اختیار ما قرار بدهند

محمدرضا فرهادی فرد/ پایگاه خبری پلدخترنیوز
دسته بندی: اخبار / اخبار حوادث
آدرس کوتاه خبر: