تنور داغ افزایش قیمت نان،
تنور داغ افزایش قیمت، نظارت بر کار خبازی ها و افزایش کیفیت نان
مطابق تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور در اسفند ماه ۹۹، با ده ماه تاخیر، از ۲۱ دی ماه ۱۴۰۰ قیمت نان در لرستان افزایش یافته است. نان از معدود محصولاتی است که خریدار پس از ورود به نانوایی قدرت انتخاب آن را ندارد. نان جز کالاهای اساسی و غذایی و یکی از نیازهای اولیه شهروندان در هر جامعه ای تولید و عرضه نان خوب است.
نان از دیدگاه لرستانی ها برکت خدا است و نباید دور ریخته شود اما به دلیل کیفیت بسیار پایین در برخی نانوایی ها و غیرقابل استفاده بودن آن، مردم چارهای جز دور ریز آن ندارند و شاهد حجم بالای ضایعات نان هستیم. کیفیت نامطلوب نان به یک معضل تمامنشدنی تبدیل شده و این بیکیفیتی نان سبب اعتراض شهروندان و برخی از مسئولان شده است.
متاسفانه به دلیل کیفیت پایین، نان خریداری شده تا زمان رسیدن به منزل به مشتی نان خشک تبدیل و وارد کیسه دوره گردها می شود. همچنین در مواردی عدم رعایت موارد بهداشتی و ساعت کار بدون برنامه برخی نانوایی ها موجب نارضایتی مردم شده است.
به طور کلی کیفیت نان به کیفیت آرد مورد استفاده و تهیه خمیر و همچنین مهارت لازم نانواییها مربوط میشود. نانوایان نامناسب بودن کیفیت آن را به پایین بودن کیفیت آرد ربط می دهند.
نرخ های جدید نان در لرستان اعلام و افزایش قیمت ها از هفته پیش اعمال شده و شهروندان انتظار دارند با توجه به افزایش قیمت، کیفیت نان تولیدی و همچنین نحوه فعالیت نانواییها بیش از پیش ارتقا یابد و نظارت جدی بر کیفیت آن صورت گیرد تا تغییری در کیفیت آن ایجاد شود.
ضرورت دارد همواره نظارت و بازرسی های سرزده از نانواییها انجام گیرد و کارگروه آرد و نان با همکاری ادارات ذی ربط به صورت فصلی، بر اساس شاخص هایی همچون کیفیت، بهداشت، تعهد کاری، نظم و انضباط، مشتری مداری و... از نانویی های برتر تجلیل بعمل آورند و از طریق رسانه ها و بنر اسامی نانواییهای برتر را به مردم اعلام کنند و اگر نانوایی به دلیل آزاد فروشی آرد سهمیه ای، تعطیلی خودسرانه نانوایی در ساعات کاری و...، از طریق مراجع ذی صلاح متخلف شناخته شد، با نصب بنر بر درب خبازی به مردم محل اطلاع داده شود.

مجتبی پسند/ سردبیر پایگاه خبری پلدخترنیوز
دسته بندی: یادداشت / یادداشت اجتماعی
آدرس کوتاه خبر: