امروز: چهارشنبه، 5 مهر 1402
پلدخترنیوز » اخبار » اخبار اجتماعی » تَرک برداشتن نماد ۱۷۰۰ ساله پلدختر

تَرک برداشتن نماد ۱۷۰۰ ساله پلدختر

تَرک برداشتن نماد ۱۷۰۰ ساله پلدختر

کد خبر: 2958
  • 5

علی محمد عزیزی به اشاره به خسارت سیلاب 98 به ابنیه و پل‌های تاریخی پلدختر، اظهار داشت: تخصیص‌های قطره چکانی پاسخگوی حجم خرابی‌ها نیست و با این روند پل‌های این شهرستان در معرض تهدید دوباره سیل قرار دارند.

وی با بیان اینکه پلدختر 13 پل تاریخی ثبت شده در دوره‌های مختلف دارد افزود: شاخص‌ترین این پل‌ها پل کلهرت معمولان، پل پلدختر، پل گاومیشان و پل افرینه است که این پل‌ها بر روی رودخانه کشکان احداث شده‌اند که متاسفانه در سیل 98 خسارت بسیار جدی به آنها وارد شد و علی‌رغم پیگیری‌ها اعتبارات سیل به دلیل کمبود اعتبار تخصیص پیدا نکرده و مرمت کامل این پل‌ها انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه قسمتی از پایه های بیرونی طاق باقی مانده پل تاریخی پل دختر که در سیلاب سال 98 دچار خسارت شده بین 10تا20 سانتی متر تَرک برداشته است عنوان کرد: با رئیس پایگاه پلهای تاریخی استان در رابطه با خسارت پل تاریخی دختر نامه نگاری و صحبت شده است و برای مرمت و بازسازی آن منتظر تامین اعتبار از طرف استان هستیم.

عزیزی با بیان اینکه  سیلاب 98 حدود هفت میلیارد تومان به پل‌های تاریخی استان لرستان خسارت وارد کرد گفت: از سرفصل‌های اعتبارات استانی کارهای مرمتی از پل‌های کلهرت معمولان و پل دختر انجام شده ولی کافی نیست و اگر سیلی مشابه و خیلی کمتر از سیل 98 اتفاق بیفتد آسیب جدی‌تری به پل‌های پلدختر وارد می‌کند و شاید سبب تخریب پل‌ها شود.

 رئیس میراث فرهنگی و گردشگری پلدختر تصریح کرد: پل‌های کلهرت معمولان، پل دختر، پل افرینه و پل گاومیشان که ثبت مشترک بین استان‌های لرستان و ایلام است در معرض تهدید سیل قرار دارند و پل گاومیشان به دلیل قرار گرفتن در مسیر رودخانه‌های کشکان و سیمره در معرض تهدید و خطرات بیشتری قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه پنج میلیارد تومان برای مرمت پل‌ها و کاروانسراهای پلدختر نیاز است بیان کرد: تقاضا داریم که اعتبار لازم برای مرمت پل‌ها،کاروانسراها و قلعه‌های شهرستان پلدختر در نظر بگیرند، از طرف میراث فرهنگی پلدختر و استان اعتبار پیشنهاد شده ولی تخصیص‌های قطره چکانی پاسخگوی حجم خرابی‌ها نیست.

امیدواریم تا پیش از اینکه پلهای تاریخی چندین هزار ساله پلدختر طعمه خروش رودخانه کشکان شوند بازسازی این پلها در دستور کار میراث فرهنگی و گردشگری لرستان قرار بگیرد. این اثر تاریخی به شماره 1678 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است./ منبع به تخلیص: تسنیم

دسته بندی: اخبار / اخبار اجتماعی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید