امروز: پنج شنبه، 9 آذر 1402
پلدخترنیوز » یادداشت » یادداشت اجتماعی » سدبختیاری پیش کش خوزستان/ بازی برای هیچ!!!

سدبختیاری پیش کش خوزستان!

سدبختیاری پیش کش خوزستان/ بازی برای هیچ!!!

کد خبر: 2866
  • 10
مهرداد ویسکرمی نماینده خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با استان دیدگاهها و همچنین تشریح فعالیت هایش در حوزه های مختلف را با رسانه ها در میان گذاشت. یکی از موضوعات بسیار مهم در میان اظهارات ویسکرمی بحث حق آبه لرستان و جفای وزارت نیرو در حق این استان بود که در آن این نماینده اصولگرای خرم آباد و چگنی به صراحت بر پیگیری موضوع تا حصول نتیجه تاکید کرد.

ویسکرمی با اشاره به تحقیق و تفحص از وزارت نیرو برای گرفتن حق آبه لرستان گفت: "وزیر جدید باید بداند که ما صرفاً از راه خواهش و تمنا دنبال حق خود نیستیم، در دیداری که با وزیر جدید نیرو به همراه مجمع نمایندگان داشته‌ایم ایشان قول دادند که بعد از شروع کار در وزارت نیرو، تکلیف حق آبه و پروژه‌های سدسازی استان لرستان را روشن کنند در عین حال به دلیل اینکه معتقد هستم که به استان ظلم شده، موضوع تحقیق و تفحص از وزارت نیرو را، از دولت دهم تا دوازدهم در مجلس شورای اسلامی ثبت کرده‌ام، در این راستا وزارت نیرو توضیحات خود را می‌دهد و اگر ما قانع نشویم در صحن مجلس بررسی و اگر تصویب شود و جرم و تخلفی رخ داده باشد به قوه قضائیه می‌رود.

این اظهارات در حالی از سوی ویسکرمی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان مطرح شده است که موضوع حق آبه لرستان یکی از موضوعات و محورهای اصلی توسعه نیافتگی استان در ادوار مختلف بوده و همواره از سوی دولت های گذشته در حوزه آب مورد بی توجهی قرار گرفته و به نظر می رسد با توجه به عقب ماندگی های استان در حوزه آب و کشاورزی با وجود همه پتانسیل ها و ظرفیت ها در این حوزه ها ، پیگیری و به سرانجام رساندن آن از نان شب برای مردم لرستان واجب تر باشد.

اظهارات ویسکرمی در حوزه آب آن هم در جمع خبرنگاران و رسانه های استان البته یک نکته عجیب را هم داشت ، او در حالی بر بحث مطالبه حق آبه لرستان از وزیر نیرو تاکید داشت که در اظهار نظری عجیب در خصوص سد بختیاری گفت: " سد بختیاری برای ما نیست. سد بختیاری برای ما فقط جنبه گردشگری دارد. به طور حتم نمایندگان خوزستان برای تکمیل این سد از هیچ کاری دریغ نمی‌کنند پس بهتر است که نمایندگان ما در این باره تلاشی نکنند!

این اظهار نظر عجیب از سوی نماینده خرم آباد و چگنی در حالی مطرح شده است که پیش از این برخی نمایندگان خوزستان در مجلس از وزارت نیرو خواسته بودند کارفرمای اجرایی و بهره‌برداری سد بختیاری به سازمان آب و برق خوزستان انتقال پیدا کند و در واکنش به نامه نمایندگان خوزستان به وزارت نیرو مبنی بر انتقال کارفرمایی سد بختیاری از لرستان به خوزستان همین نماینده ای که امروز عنوان می کند سد بختیاری برای ما نیست!

چهاردهم تیرماه سالجاری در نامه ای به رئیس جمهور سابق خواستار بررسی موضوع و جلوگیری از این نوع اقدامات که منجر به آزردگی مردم لرستان می‌شود، شده بود !! در نامه ویسکرمی خطاب به رییس‌جمهور آمده بود؛" اخیرا نامه‌ای با امضای جناب مهندس فراز رابعی غلامی رییس حوزه آبریز کارون بزرگ در پاسخ به نامه یکی از نمایندگان محترم استان خوزستان مبنی بر «درخواست انتقال طرح سد و نیروگاه بختیاری به سازمان آب و برق خوزستان» در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که باعث ایجاد ناراحتی و حساسیت در میان مردم شریف لرستان شده است، این روزها کمبود برق و «آب قابل تنظیم» در استان لرستان که ناشی از مدیریت ظالمانه در حیطه تخصیص آب و «سد سازی» در گذشته و حال است، ناخشنودی مردم را تشدید نموده و اینگونه حرکات می‌تواند زمینه بروز مشکلات اجتماعی و امنیتی را فراهم آورد.

اظهارات هفته گذشته ویسکرمی دارای دو نکته پرابهام است ، اول اینکه اگر سد بختیاری برای لرستان اهمیتی ندارد و به تعبیر او برای لرستان نیست چرا او تیرماه سالجاری در نامه ای به رئیس جمهور وقت خواستار بررسی موضوع و جلوگیری از اقدام نمایندگان خوزستان شده بود ؟ و نکته دوم اینکه او از چه مکانیسم و طریقی متوجه شده است لرستان از سد بخیتاری منتفع نمی شود و صرفا نفع لرستان از ساخت این سد جهانی ، بحث گردشگری آن اس؟

اظهارات ویسکرمی با توجه به اینکه محل احداث این سد در یک موقعیت استراتژیک و در مرز لرستان با استانهای همجوار واقع شده است، با احداث این سد از خروج آبهایی که تاکنون بدون هیچ نفعی از استان لرستان خارج می شدند جلوگیری به عمل می آید و می تواند نقش تعیین کننده ای در مدیریت بحران آب در استان لرستان داشته باشد و علاوه بر این با احداث سد بختیاری بین ده تا یازده هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد که این میزان می تواند تاثیر چشمگیری برای کاهش آمار بیکاری در استان لرستان داشته باشد، منطبق بر واقعیت نیست و بیان چنین موضوعی آن هم از سوی یک نماینده ای که دغدغه اش موضوع حق آبه لرستان و اهمیت این مقوله مغفول مانده در توسعه لرستان است ، پذیرفتنی نیست‌.

طرح سد بختیاری علاوه بر تمامی مزایایی که در حوزه مهار آب های سطحی و توسعه بخش کشاورزی با تامین منابع آبی و تبدیل اراضی کشاورزی دیم به آبی برای استان دارد، در حوزه صنعت گردشگری به دلیل موقعیت مکانی خاص خود و همچنین ایجاد فرصت‌های شغلی مولد و گسترده چه در زمان ساخت و چه در زمان بهره‌برداری از مزایا و نتایج پرشماری برخوردار است. بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در منظقه محروم اجرای طرح، ایجاد امکان توسعه و سرمایه‌گذاری در محدوده طرح، بهبود سطح رفاهی زندگی اهالی، ارتقاء سطح آموزش و بهداشت و افزایش درآمد سرانه به واسطه ایجاد اشتغال در منطقه طرح، استفاده بهتر از قابلیت‌ های گردشگری منطقه، افزایش سهم منطقه در توسعه کشور، بهبود ارتباطات و حمل و نقل زمینی از طریق ایجاد جاده‌های دسترسی، افزایش ارزش افزوده خدمات درمنطقه طرح؛ از جمله اثرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اجرای این طرح ملی خواهد بود که برای لرستان دستاوردهای قابل ملاحظه ای خواهد داشت.

مزایای این طرح چند وجهی است و قطعا برای خوزستان نیز دارای مزایای پرشماری است که نمی توان از آن غافل شد ، از آنجا که ادامه مسیر رودخانه بختیاری به سد و رودخانه دز منتهی می‌شود که طول عمر مفید آن تقریبا تمام شده و طرح‌هایی که قبل از سد دز روی رودخانه بختیاری تعریف شده و در حوزه جغرافیایی لرستان قرار دارند جزو طرح‌های ملی است و از طریق شرکت آب نیروی وزارت نیرو در حال مطالعه و اجرا هستند، اجرای این طرح‌ها نه تنها به لرستان بلکه به نفع به بیش از چند استان است به عنوان مثال تولید برق آنها در سطح ملی مهم است و برای عمران و توسعه لرستان مفیدو مهم بوده و از طرفی علاوه بر مهار سیلابها و نهایتا به طول عمر سد دز کمک خواهد کرد . چهارم دی ماه سال 94 دکتر محمد بیرانوندی نماینده سابق خرم آباد و چگنی در مجلس به خوبی سه مزایای ایجاد سد بختیاری را مطرح کرده بود که در آن به موقعیت استراتژیک ، اشتغالزایی و سرمایه گذاری خارجی به عنوان سه مولفه اصلی اهمیت طرح ساخت سد بختیاری در لرستان اشاره شده بود و مرتضی محمودوند دیگر نماینده کنونی خرم آباد و چگنی در مجلس هم تیرماه سالجاری در واکنش به اقدام نمایندگان خوزستان برای انتقال مالکیت سد از لرستان به خوزستان عنوان کرده بود : " سد بختیاری پاره تن لرستان است مردم مطمئن باشند احدی جرات دست‌درازی به این طرح و سازه بین‌المللی را نخواهد داشت.

آنچه اما در این بین قابل تامل است اظهار نظر متناقضی است که ویسکرمی در قبال سد بختیاری متفاوت از سایر نمایندگان استان از جمله نماینده دیگر خرم آباد و چگنی در مجلس مطرح کرده است و به نظر می رسد وحدت نظر و فعالیت های جمعی در بین نمایندگان استان برای حصول نتیجه یکی از خلاهایی باشد که نه تنها در موضوعات مهمی چون آب و کشاورزی بلکه در سایر حوزه ها نیز برجسته بوده و همین عامل خود یکی از عوامل اصلی توسعه نیافتگی لرستان در حوزه تقنینی بوده است که می توانست همچون تلاش های هم صدا و همسوی نمایندگان سایر استان ها نظیر کرمان و خوزستان و اصفهان و استان ها توسعه یافته برای استان هایشان ، در لرستان نیز چنین هماهنگی هایی برای استان ما ثمر بخش باشد ، غافل از اینکه در این استان بست نشینی در یک وزارت خانه برای تعیین یک مدیر درجه سه و یا دخالت در ریزترین موضوعات از تغییر مدیر مدرسه گرفته تا تغییرات هیات های ورزشی و... محوری تر از به چالش کشیدن یک وزیر در مجلس برای موضوعات مهم تر نظیر آب و کشاورزی و ورزش و اشتغال و آموزش و پرورش و آموزش عالی و راه و مسکن و.. است.


عباس دارایی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید