بارشهای اخیر تاثیر آنچنانی در ذخیرهسازی آب نداشته است/ کتاب گنجینه آب لرستان چاپ میشود/ لرستان یکی از ۴ استان اول کشور از لحاظ آب بنای کهن در کشور است که بیشتر آب بناهای تاریخی در شهرستانهای پلدختر، کوهدشت و خرمآباد است.
تاریخ انتشار : 21 آبان 1397, 10:45
به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز، رضا میرزایی اظهار داشت: بر اساس آمار بارانسنجهای آب منطقهای از ابتدای سال آبی که از مهرماه آغاز میشود تا به امروز میزان ۹۲ میلیمتر بارش داشتهایم.
وی با بیان اینکه آمار ما با هواشناسی متفاوت است، افزود: محاسبات ما بر اساس میانگین وزنی است اما محاسبات اداره هواشناسی بر اساس میانگین حسابی است.
مدیرعامل آب منطقه ای لرستان با بیان اینکه بارندگیهای اخیر تاثیر روی سدها نداشته است، افزود: به آن صورت سیلابی در استان داشتهایم، به جز در شمال و جنوب خرمآباد که آن هم تاثیری روی مخازن سدها نداشته است
میرزایی در بخشی از سخنان خود به حوزه گنجینه آب نیز اشاره کرد و گفت: شرکت آب منطقهای لرستان بخشی به عنوان گنجینه آب دارد که در این بخش تاسیسات ابنیه و سازههای کهن آبی مثل کانالها، سدها، استخرها و... آبرسانی مورد کاوش قرار میگیرند که مدت یک سال است که مسئولیت این کار به عهده دکتر عطا حسنپور است.
وی ادامه داد: قبل از ایشان مسئولیت این کار به عهده خودم بود اما مدت یک سال است که ادامه تحقیقات هم را به آقای حسنپور واگذار کردم و ایشان اکنون برداشت های صحرایی زیادی انجام داده است که سعی داریم در سال جاری جلد اول کتاب ۵۰۰ صفحهای را در زمینه گنجینه آب استان لرستان منتشر کنیم.
مدیرعامل آب منطقه ای لرستان همچنین با اشاره به اینکه سال آینده نیز یک جلد کتاب ۱۰۰۰ صفحه ای در زمینه گنجینه آب چاپ خواهیم کرد، افزود: ابنیه و سازههای بنایی لرستان به حدود هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار سال پیش باز میگردد.
میرزایی با بیان اینکه لرستان با شرایط اقلیمی، میانگین بارندگی بالایی داشته و دارد و وجود آن در زاگرس میانی موجب زندگی پیشینیان ما در این منطقه شده است و به جرات میتوان گفت که لرستان یکی از ۴ استان اول کشور از لحاظ آب بنای کهن در کشور است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر آب بناهای تاریخی در شهرستانهای پلدختر کوهدشت و خرمآباد است اما در شهرستان های دیگری نیز بنای تاریخی داریم.
مدیرعامل آب منطقه ای لرستان با بیان اینکه از برخی از این بناها استفاده آیینی میشده است، افزود: به طور مثال حوضچه جایدر در پلدختر خرم و حوضموسی در خرمآباد مورد استفاده آیینی قرار داشته است./ یافته
لینک کوتاه مطلب: https://poldokhtarnews.ir/?newsid=260