با احداث پل معلق در ورودی شهر، علاوه بر اشتغالزایی، میتوان پلدختر را به مقصد گردشگری تبدیل کرد
لرستان یکی از استانهایی است که مناظر طبیعی و بکر و مجموعه ای از صدها گنجینه تاریخی را در خود جای داده است. علیرغم پتانسیل بالایی که این استان در جذب گردشگر دارد اما به دلیل تبلیغات کم آنقدر که باید موفق نشده تا گردشگران و تورهای توریستی را به خود جذب کند و به جایگاه واقعی خود برساند و این استان به عنوان معبر گردشگری شناخته میشود.
یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان پلدختر، پل معلق دره خزینه بود. این پل در سال 82 توسط شرکت خاک سنگ وابسته به وزارت نیرو جهت رفت و آمد گروه تحقیقاتی مطالعاتی کارکنان سد کرخه 2 (پاعلم) بر روی رودخانه سیمره احداث شد که بعد از اتمام پروژه، جهت سهولت در رفت و آمد عشایر این پل تخریب نشد و به یکی از جاذبههای گردشگری این شهرستان تبدیل شد
این پل با 112 متر طول، 85 متر ارتفاع و عرض دهنه 85 سانتیمتر تا یک متر در 49 کیلومتری جنوب شرقی پلدختر در مسیر جاده پلدختر، اندیمشک واقع شده بود که هر ساله گردشگران زیادی از این پل دیدن میکردند.
این پل در ابتدای سال 97، شبانه توسط عده ای از سمت بخش ماژین از توابع استان ایلام تخریب شد.
نداشتن متولی، عدم نگهداری مناسب، واقع شدن در یک مسیر متروکه و... را میتوان از مهمترین دلایل تخریب این پل دانست.
بعد از گذشت هفت ماه از این واقعه تلخ، مرادپور معاون عمرانی استانداری لرستان از دستور استاندار برای ایجاد پل معلق در ورودی شهر خبر میدهد. دستوری که میتواند منجر به اشتغال زایی شود و پلدختر را به یکی از قطب های گردشگری تبدیل نماید.
از مهم ترین ویژگی های انتخاب ورودی شهر از سمت خرم آباد برای احداث این پل می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
در ورودی پلدختر از سمت خرم آباد امکان احداث یک پل معلق (شبیه تله کابین) با ارتفاع بالا و طول بیشتر از پل دره خزینه ( طول 420 و ارتفاع بین 85 تا 90 متر) وجود دارد که ورودی آن پارک صخره ای و آبشار مصنوعی بعنوان یک تفرجگاه زیبا و خروجی آن تپه گلزار شهدای گمنام به عنوان یک خاستگاه فرهنگی می باشد.
بعد از احداث آزاد راه خرم آباد، پل زال مشاغل حاشیه ای محور خرم آباد به پلدختر حذف گردیدند که با احداث این پل، حضور گردشگران و تردد وسایل نقلیه در محور مذکور افزایش چشم گیر داشته و باعث احیاء و رونق مشاغل قبلی خواهدشد.
زیرساخت های لازم ازجمله راه دسترسی ماشین رو در ورودی و خروجی پل، آب و برق مورد نیاز در طرفین پل وجود داشته و به همین منظور زمان و هزینه مورد نیاز اجرای طرح کاهش میابد
روبروی پل احداثی، پل تاریخی پلدختر از آثار ثبت شده ملی و در نزدیکی این پل، غار کلمان کره و تالاب های ولیعصر، آبشار افرینه و ... وجود دارند.
طرفین پل درحوزه استحفاظی استان لرستان واقع می گردد. با توجه به واقع شدن پل در محدوده شهری امنیت کامل آن برقرار و دستگاه یا سرمایه گذار به عنوان بهره بردار، متولی نگهداری و حراست از آن خواهد بود و ....
بهرحال انتظار میرود مسئولان و شهروندان همدل و یکصدا و بدور از جناح بندی و سیاسی بازی در مسیر احداث پل معلق در ورودی شهر گام بردارند و با احداث این پل معلق، پلدختر را به مقصد گردشگری تبدیل کنیم
مجتبی پسند/ پایگاه خبری پلدختر
دسته بندی: یادداشت / یادداشت اجتماعی
آدرس کوتاه خبر: