امروز: چهارشنبه، 12 مهر 1402
پلدخترنیوز » یادداشت » یادداشت اجتماعی » فرزندخواندگی (فرزندپذیری)

فرزندخواندگی

فرزندخواندگی (فرزندپذیری)

کد خبر: 2098
  • 5
فرزندپذیری به عنوان یکی از روش‌های فرزندآوری، مدت هاست که در جامعه مورد پذیرش و استقبال عموم مردم قرار گرفته است.

هنگام پذیرش فرزندخواندگی، اولین توصیه متخصصین "بیان حقیقت فرزندخواندگی" به کودک می باشد. گفتن واقعیت به فرزندخوانده، یکی از سخت ترین و حساس ترین وظایفی است که والدین بعد از به سرپرستی گرفتن کودک، یک روز با آن مواجه می شوند.

توصیه می شود که به تدریج و از حدود سن دو یا سه سالگی تا در نهایت قبل از سن پیش دبستانی و ورود کودک به اجتماع، درباره این موضوع توضیح کامل و روشنی به کودک ارائه شده باشد. در این بین یکی از چالشهای مهم خانواده "نحوه بیان حقیقت" است. توصیه اصلی متخصصین این است که برای بیان حقیقت به کودک، باید او را آماده و زمینه لازم را از پیش فراهم کرد.

گفتن این واقعیت بدون مقدمه و به صورت ناگهانی می تواند عکس العمل ناباورانه و به نحوی شوک عاطفی فرزند را به دنبال داشته باشد. به ویژه اگر پیش از گفتن واقعیت، درباره فرزندخواندگی طبق اصول صحیح صحبت نشده باشد. یکی از روش های تسهیل بیان واقعیت، بهره گیری از کتاب داستان است. 

به واسطه این منبع، می توان کودکان را با واژه ها و لغات خاص فرزندپذیری از جمله فرزند خوانده، والدین زیستی، مادر خوانده، پدر خوانده و... همچنین مفاهیم اساسی مانند انواع خانواده، کارکردهای خانواده و... آشنا نمود.

در کتبی که ذیلا معرفی می‌گردد، به تمامی این مفاهیم پرداخته می‌شود تا بتوان زمینه مساعدی برای بیان حقیقت فراهم نمود.

این کتاب ها شامل موارد زیر هستند:

کتاب "خانواده": همانطور که توضیح داده شد در ابتدای بیان حقیقت فرزندخواندگی یکی از مهمترین و ابتدایی ترین مفاهیم، آموزش مفهوم خانواده است. در این کتاب، "تاد پار" (یکی از نویسندگان نام آشنای کودک) به خوبی انواع خانواده را با تصاویری ساده، خنثی و زیبا، تعریف کرده است. 

کتاب "ما به هم تعلق داریم": در مسیر بیان حقیقت، لازم است که کودک از منظری دیگر به خانواده نگریسته و با ویژگی ها و مفاهیم اساسی یک خانواده مانند خانه، عشق و علاقه، بوسیده شدن، یادگیری و... آشنا شود. همه این موارد، دلیلی بر تعلق افراد خانواده به یکدیگر است. در این کتاب، نویسنده با تصاویری زیبا و بیانی بسیار ساده، همه این مفاهیم را به کودک معرفی می نماید. 

کتاب "تو شگفت انگیزی": یکی از مفاهیم مهم در حوزه فرزندخواندگی، آشنایی با مثلث فرزندخواندگی(با سه راس فرزندخوانده، پدر و مادر زیستی، پدر و مادرخوانده) است. این کتاب، مادر زیستی و بارداری را به تصویر می کشد که با عشق و علاقه فراوان، با هدف یافتن خانواده و پدر و مادری شایسته و مهربان برای کودکش، به تمام دنیا سفر می کند. 

کتاب "خدا تو را برای ما پیدا کرد": یکی دیگر از اضلاع مثلت فرزندخواندگی مادر و پدرخوانده می باشند. در این کتاب روباهی مهربان، داستان انتظار طولانی خود و مسیری که در نهایت فرزند خود را ملاقات می کند به زیبایی برای کودک خود تعریف می‌کند. او در این بین از انتظار، عشق، علاقه و نیاز یک مادر به داشتن فرزند به زیبایی صحبت می کند. 

کتاب "بله، من فرزندخوانده هستم": این کتاب به کودکی که به فرزندخواندگی گرفته شده است می‌پردازد.

کتاب "خانواده من، سفر من" (داستان زندگی): این کتاب، مشابه آلبوم های رایج کودکان، مناسبت های زندگی یک کودک فرزندپذیر را مشخص می کند. در این کتاب با اختصاص دادن قسمت های مناسب جهت چسباندن عکس و نوشتن توضیحاتی از جمله: اولین روز دیدار کودک با خانواده، ورود به خانه و... به خانواده ها کمک می کند تا در مسیر بیان حقیقت به کودک، آلبوم و در واقع داستان مصور زندگی خودِ کودک را بسازند.


دکتر حسین شاهمرادی/ مشاور خانواده و ازدواج
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید