امروز: شنبه، 5 فروردین 1402
پلدخترنیوز » اخبار » اخبار اقتصادی » بازار پلدختر ۱۷ماه پس از سیل همچنان در رکود/ دخل خالی کاسبان سیل زده

بازار پلدختر ۱۷ ماه پس از سیل همچنان در رکود

بازار پلدختر ۱۷ماه پس از سیل همچنان در رکود/ دخل خالی کاسبان سیل زده

کد خبر: 1724
  • 5
به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز، سیل ویرانگری که در فروردین ماه 98 گریبان پلدختر را گرفت، علاوه بر کاشانه مردم، کسب وکار شهر را نیز با خود برد و بسیاری از مغازه های این شهر را برای ماهها تعطیل کرد.

سیل به هزار و 700 صنف و واحد تجاری پلدختر از ابتدای شهر و ساحلی تا خیابان هفت تیر که اکثر مغازه ها و بازار این شهر در آن مناطق قرار داشت خسارت زد و کسبه این شهر را برای ماهها بیکار و روانه شهرهای صنعتی کرد.


راه اندازی واحدهای تجاری

طبق بازدید میدانی که از سطح شهر داشتیم مردم 99 درصد واحدهای تجاری و مغازه ها را بازسازی و راه اندازی کردند ولی می گویند که تسهیلات 45 میلیونی داده شده کافی نبوده و با قرض واحدها را سر پا کردند که بعد از بازگشایی درگیر بلایی دیگر به نام کرونا شده و هم چنان در رکود و تعطیلی قرار دارند

کاسبان سیل زده پلدختر می گویند که بعد از سیل هنوز نتوانسته بدهکاری و اقساط خود را پرداخت کنند که همین موضوع سبب ایجاد مشکلاتی برای آنها و خانواده هایشان شده است

بعد از گذشت ماهها از گذشت سیلاب دولت وام 45میلیون تومانی در اختیار همه کسبه قرار داد ولی به سبب خسارات زیاد،صنوف و بازاریان مغازه ها را با پس اندازهای خود و قرض راه اندازی کردند.


رکود بازار پلدختر 

بعد از گذشت 17ماه از سیل ویرانگر فروردین ماه98 طبق گفته بازاریان پولی که برای راه اندازی واحدها کردند هنوز برنگشته و بازار این شهر هم چنان در رکودقرار دارد تا دخل کاسبان با رکود، بیکاری، کرونا و وضعیت نابسامان اقتصادی توام باشد.

بازار پلدختر در حالی در رکود ویروس منحوس کرونا قرار گرفته که پیش از این سیل ویرانگر سال98 کاسبان را به خاک سیاه نشانده بود ،آنها با اندک پس اندازی که داشتند واحدهای تجاری را راه اندازی ولی مبالغ هزینه شده هنوز برنگشته و کاسبان هم چنان در رکود قرار دارند.

برای گفت وگو با بازاریان آسیب دیده از سیلاب 98به سطح بازار پلدختر رفتیم.

اکبری که مغازه لوازم التحریر دارد به خبرنگار پایگاه خبری پلدخترنیوز گفت: سیل سال گذشته دو دهه مغازه من را با اجناس برد که بیش از 700میلیون تومان ضرر و حدود هشت ماه هم بیکار بودم، دولت وام 45میلیونی در اختیار ما قرار دارد که مغازه ها را تعمیر کردیم و با قرض و بدهکاری مغازه را با یک سوم قبل از سیل رده اندازی کردم.

وی افزود: ما یکسال درگیر سیل بودیم و از سال گذشته هم تاکنون درگیر کرونا هستیم به سیب اینکه کلاسها مجازی شده صنف لوازم التحریر فروش نداریم و همچنان در رکود به سر می بریم

تقاضای کمک از دولت

اکبری با بیان اینکه از دولت تقاضا دارم که اصنافی که بیشتر خسارت دیدند تسهیلات بیشتری در اختیارشان قرار بدهد گفت:مغازه های ما با قرض راه اندازی و در رکود قرار گرفته ایم انتظار حمایت از دولتمردان را داریم. 


حیدرپور یکی دیگر از اصناف پلدختری که بیشترین خسارت را در سیلاب سال گذشته متحمل شده به خبرنگار ما گفت: سیلاب مغازه من را کامل با خود برده ولی دولت به اصنافی که فقط آب به داخل مغازه آنها رفته45 میلیون تومان و به من که همه دارایی خود را از دست دادم هم 45 میلیون تومان وام کمک کرده است.

بیکار شدن مردم

وی با بیان اینکه سه نفر در واحد تجاری ما مشغول به کار بودندکه دو نفر آنها همچنان بیکار هستند افزود: یک باب مغازه با یک پنجم مغازه قبلی را با قرض و کمک دیگران راه اندازی و بعد از گذشت 17ماه از سیل هم هم چنان بدهکار هستیم.


راه اندازی مغازه بعد گذشت ۱۷ماه از سیل

چراغی از اصناف سیل زده پلدختر که 17ماه بعد از سیل مغازه خود را راه اندازی کرده اظهار داشت: امروز اولین روزی است که من واحد تجاری خود را با یک سوم اجناس، بعد از سیل فروردین ماه98 راه اندازی کردم

وی افزود: با توجه به برگزاری کلاسهای مجازی صنف لوازم التحریر فروش نداریم که نیازمند است مسئولان کاسبان آسیب دیده از سیل و کرونا را حمایت کنند.

پروین یکی دیگر از کاسبان پلدختر که واحد تجاری آن در سیلاب فروردین ماه98 به طور کامل تخریب شد گفت:اصناف واحدهای تجاری را با قرض سرپا کرده که نیازمند کمک فوری از طرف مسئولان کشوری و استانی هستند.


وعده های عملی نشده!

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت هفتم تیر ماه در سفر به پلدختر قول دادند که یک هفته دیگر اصناف سیل زده برای گرفتن تسهیلات به بانک معرفی می شوند ولی بعد از گذشت یک ماه هنوز این وعده عملی نشده که بعد از چندین روز بی خبری رئیس اداره صمت پلدختر در (23تیرماه) گفت: بعد از راستی آزمایی اصناف به بانک معرفی می شوند ولی فعلا خبری از معرفی اصناف خسارت دیده به بانک برای دریافت تسهیلات نیست.


۱۷۱۰ واحد صنفی و مشاغل خانگی سیل زده 

جهانگیر اکبری رئیس اداره صنعت معدن تجارت پلدختر در گفت وگو با پایگاه خبری پلدخترنیوز با بیان اینکه با تلاشی که از طرف نماینده، استاندار و سازمان صنعت ومعدن صورت گرفت دولت 77 میلیارد تومان برای جبران اصناف سیل زده لرستان اختصاص داد اظهار داشت؛ حدود یک هزار و 710 واحد صنفی و مشاغل خانگی (قالیبافی، خیاطی و آرایشگری) برای راستی آزمایی در سامانه مربوطه ثبت نام کرده اند

معرفی صنوف به بانک

وی با اشاره به اینکه سری اول صنوف آسیب دیده از سیل98، طی عملیات راستی آزمایی و براساس فرم خوداظهاری پس از تایید این هفته جهت دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی می شوند.

به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز، امیدواریم وعده های مسئولان بعد از گذشت 17ماه از سیل پلدختر عملی شده تا شاید بخشی از مشکلات اصناف سیل زده پلدختر مرتفع شود.


گزارش از: فیروزه حاتمی
دسته بندی: اخبار / اخبار اقتصادی

مطالب مرتبط

تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید