امروز: دوشنبه، 8 خرداد 1402
پلدخترنیوز » اخبار » اخبار اقتصادی » بررسی افزایش قیمت‌ها در بازار پس از گرانی بنزین/ بازاریان به تداوم نظارت دولت امید ندارند

افزایش قیمت‌ها در بازار پس از گرانی بنزین

بررسی افزایش قیمت‌ها در بازار پس از گرانی بنزین/ بازاریان به تداوم نظارت دولت امید ندارند

کد خبر: 1264
  • 5
به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز، بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از بامداد جمعه ۲۴ آبان بنزین برای تمام وسایل نقلیه سهمیه‌بندی شد و بر اساس اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، قیمت بنزین معمولی سهمیه‌ای هر لیتر ۱۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی سه هزار تومان شد.

پس از افزایش نرخ بنزین افکار عمومی اعتقاد داشتند که پس‌ازاین اقدام قیمت تمام اجناس مصرفی مردم افزایش چشم‌گیری پیدا خواهد کرد.

اما یک روز پس از افزایش نرخ بنزین وزیر صنعت، معدن و تجارت در اولین مصاحبه خود در جمع خبرنگاران اظهار داشت: قیمت بنزین روی قیمت تمام‌شده کالاها از نظر تولید، تقریباً اثر ناچیزی دارد، زیرا قیمت این کالاها بیشتر متأثر از حمل‌ونقل بوده و عمده حمل‌ونقل نیز با سوخت گازوئیل انجام می‌شود که دولت هیچ تغییری در نرخ آن نداده است.

 اکنون‌که چند روز از طرح سهمیه‌بندی بنزین می‌گذرد برای پاسخ دادن به این پرسش که آیا افزایش قیمت بنزین بر قیمت کالاها و خدمات ارائه‌شده به مردم تأثیر داشته است در مناطق مختلف بازار خرم‌آباد در گزارشی میدانی فهرستی از قیمت کالاهای پرمصرف مردم تهیه کرده‌ایم.

قیمت مرغ بین 12 هزار و 500 تا 13 هزار تومان

در ابتدای کار به چند قصابی و مرغ فروشی در مناطق مختلف شهر مانند میدان امام حسین (ع)، علوی و میدان 22 بهمن مراجعه می‌کنم.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته قیمت مرغ در این مناطق بین 12 هزار و 500 تا 13 هزار تومان متغیر است که به گفتهٔ مغازه‌داران نسبت به قبل از گرانی بنزین تغیری پیدا نکرده است.

 قیمت گوشت قرمز بین 65 تا 85 هزار تومان 

قیمت گوشت قرمز برخلاف مرغ در قصابی‌های مختلف شهر اختلاف‌های چشم‌گیری با یکدیگر دارد اما به‌طور عمده قیمت گوشت قرمز بین 65 تا 85 هزار تومان متغیر است که البته کیفیت گوشت در این اختلاف قیمت تأثیرگذار بوده اما قصابان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گویند: پس از گرانی بنزین تغیری در نرخ گوشت قرمز ایجاد نشده است.

قیمت برنج محلی 16 تا 20 هزار تومان 

در ادامه گزارش برای آگاهی از قیمت برنج، روغن و قند به سراغ چند مغازه خشک بار فروشی می‌روم، مغازه‌داران می‌گویند که قیمت برنج محلی بین 16 تا 20 هزار تومان بسته به نوع محصول متغیر است که این نرخ نسبت به‌روزهای قبل تغیری پیدا نکرده است.

برنج‌های کیسه‌ای نیز بسته به نوع خود قیمتی بین 70 تا 90 هزار تومان دارند که نسبت به قبل از افزایش بنزین تغیری به خود ندیده است.

ثبات در قیمت حبوبات

 حبوبات نیز یکی از پرمصرف‌ترین کالاهای مصرفی مردم هستند که قیمت آنان در لرستان ثابت بوده است؛ مثلاً قیمت نخود چیزی بین هفت‌ تا هشت هزار تومان، لوبیا 10 تا 12 هزار تومان و عدس نیز 10 تا 11 هزار تومان قیمت دارد.

فعلا خبری از گرانی نان نیست

در لرستان نان‌های لواش، ساجی و سنگک در میان مردم پرطرفدار هستند که قیمت آن‌ها در سه ماه گذشته تغیری نداشته است به‌طوری‌که لواش 200 تومان، ساجی 500 تومان و سنگک نیز یک هزار تومان قیمت دارد.

ثبات در قیمت روغن و قند

روغن و قند نیز از کالاهای پرمصرف مرم هستند که گرانی بازار بر آن‌ها تأثیری نداشته و به‌طور مثال قیمت روغن چهار کیلویی حدود 44 هزار تومان و روغن 1/5 لیتری مایع 13 تا 15 تومان نرخ داشته؛ همچنین قیمت یک کارتن پنج کیلویی قند به‌طور متوسط چیزی حدود 28 تا 33 هزار تومان است.

بازار لبنیات نیز همانند اکثر محصولات مصرفی مردم از ثبات برخوردار هستند به‌طور مثال قیمت شیر پاکتی یک لیتری حدود هفت هزار تومان است.

سبزی و صیفی‌جات افزایش قیمت داشته‌اند

در کنار ثبات قیمت محصولاتی که در بالا ذکر شد قیمت کالاهایی مانند سبزی از کیلویی دو هزار تومان به پنج هزار تومان رسیده است؛ همچنین قیمت گوجه‌فرنگی نیز افزایش چشمگیری در بازار تجربه کرد که طی دو روز اخیر باقیمت کیلویی پنج هزار تومان در عمده‌فروشی‌ها به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

ماشین‌های شخصی دل‌بخواهی کرایه می‌گیرند

اما مهم‌ترین بی‌ثباتی در قیمت کالاها و خدمات در لرستان مربوط به بحث افزایش کرایه‌های ماشین‌های شخصی در مسیرهای درون‌شهری و برون‌شهری بوده که حجم بالای سفرها را نیز این وسایل به خود اختصاص داده‌اند.

برای مثال مسیر میدان امام حسین تا میدان شهدا قبلاً دو هزار تومان بود اما امروز خودروهای شخصی بین 3 تا چهار هزار تومان کرایه می‌گیرند و در بحث برون‌شهری کرایه مسیر خرم‌آباد به اندیمشک که حدود 18 هزار تومان بود به 33 هزار تومان رسیده است.

بازاریان به دولت اعتماد ندارند

علاوه بر موارد ذکرشده در بالا اکثر بازاریان معتقدند که نظارت دولت یک ماه بیشتر ادامه ندارد و افزایش قیمت کالاهای مصرفی را بایستی در زمستان مشاهده کرد.

حال مردم سراسر کشور چشم‌به‌راه آمدن زمستان هستند که ببینید آیا دولت نظارت‌های خود را در آینده ادامه می‌دهد یا پس از مدت کوتاهی همانند سابقه 6 ساله خود بازار را به حال خود واگذار می‌کند/فارس

دسته بندی: اخبار / اخبار اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید