داغ سیل بر دل راههای لرستان هنوز باقی است
داغ سیل بر دل راههای لرستان هنوز باقی است
به گزارش پایگاه خبری پلدخترنیوز؛ لرستان فارغ از ضعف ها و کاستی ها در بسیاری از زمینهها، در حوزه راه به واسطه قرار گرفتن در مسیر ارتباطی استانهای جنوبی کشور از وضعیت مناسبی برخوردار بوده است، هر چند پس از وقوع سیل جاده های آن متحمل آسیب های زیادی شد.
با وقوع سیل فروردین امسال، بسیاری از راههای اصلی استان آسیب دیدند و خسارتهایی را متحمل شدند و برخی از آنها مسدود و صد درصد تخریب شد.
هرچند پس از سیل راههای جایگزین برای تردد خودروها در نظر گرفته شد، اما این راهها تاکنون نتوانستهاند جای خالی جادههای مهم و پرتردد استان را پر کنند.
مهمترین جاده استان محور خرمآباد - پلدختر بود که بیش از ۷۰ کیلومتر از مسیر در سیل فروردین امسال صددرصد تخریب شد.
گر چه راههای ارتباطی خسارت دیده از سیل فروردین ماه امسال به صورت موقت بازگشایی شدند و اکنون نیز کار بازسازی راههای استان ادامه دارد اما استانداردسازی و بازسازی باکیفیت این مسیرها به تامین اعتبار ویژه نیاز دارد.
به گزارش ایرنا سیل ویرانگر فروردین ماه امسال بیش از ۱۱هزار میلیارد تومان به لرستان خسارت وارد کرد.
سیل یکهزارو ۱۳۰ میلیارد تومان به راههای لرستان خسارت وارد کرد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان به ایرنا گفت: در سیل فروردین ماه امسال ۲هزارو ۵۰۰کیلومتر از راه های استان مسدود و همچنین راه ارتباطی ۸۷۰روستا به طور کامل قطع شد.
عباس شرفی افزود: ۶۰۰کیلومتر از راه های ارتباطی استان آسیب جدی دیدند و ۲۰۸ دستگاه پل بین ۳۰ تا ۱۰۰درصد تخریب شد.
وی ادامه داد: در جریان سیل فروردین ماه ۳۰۰دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین و کارگاهی با ۴۵۰نیرو به منظور امدادرسانی از استان های معین به لرستان اعزام شدند و کار بازگشایی مسیرها و ساخت پل های تخریب شده بلافاصله آغاز شد و راههای موقت و ایجاد پل های موقت برای دسترسی مردم تاکنون انجام شده است.
وی اضافه کرد: با تلاش شبانه روزی و همکاری سپاه و ارتش موفق شده ایم راه های استان را به صورت موقت بازگشایی کنیم و کمتر از ۲ماه پل ها نیز ساماندهی شدند.
مونتاژ و نصب یک کیلومتر پل رکورد محسوب می شود
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان همچنین گفت: یک کیلومتر پل به صورت موقت در جریان سیل فروردین ماه در این استان مونتاژ و نصب شد که یک رکورد محسوب می شود.
شرفی بیان کرد: برای ساخت و تکمیل راههای استان اعتبارات مصوب و در قالب ابلاغ ملی و استانی صورت گرفته که در مجموع ۲۳۰میلیارد تومانتاکنون به این استان ابلاغ شده و ۸۰درصد آن نیز تخصیص یافته است.
وی با اشاره به اینکه تمام تخصیص ها اسناد خزانه اسلامی ۲ساله می باشد ادامه داد: اسناد این میزان اعتباردر تاریخ ۳۰مرداد ماه مبادله شد و کار انعقاد قرارداد و شناسایی پیمانکاران انجام شده است.
حجم خسارات فشار افکار عمومی را بر دولت وارد کرد
شرفی بیان کرد: به دلیل حجم خسارات وارد شده و فشار افکار عمومی بر روی دولت بازگشایی و اقدامات را به صورت موقت اجرا کردیم اما برای استانداردسازی راهها و پل ها نیاز به اعتبارات ویژه است.
وی اضافه کرد: سیل در ۱۷نقطه رودخانه، جاده را تغییر داد که در صورتی که بتوانیم دیواره حائل را انجام دهیم تا ۶سال می توان به مردم اطمینان داد که جاده ها ایمن هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت: محور جدید پلدختر– خرم آباد در حال ساخت است و از پیشرفت خوبی برخوردار می باشد و تلاش خواهیم کرد تا این مسیر با معیارهای استاندارد انجام شود.
شرفی اظهار کرد: دبی رودخانه در احداث پل های استاندارد موثر است و کارشناسان معتقدند سیل فروردین با دوره بازگشت ۲۰۰، ۵۰۰ و یکهزار ساله بوده و هیچ یک از این پل ها در لرستان و یا دیگر نقاط بر این مبنا ایجاد نشده بودند.
وی گفت: در طراحی ها جدید باید این موارد در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم پل ها را با دوره بازگشت یکهزارساله سیل ایجاد کنیم باید برای هر متر مربع ۵۰میلیون تومان هزینه کنیم و این مساله برای دولت مقرون به صرفه نیست.
دولت برای اتمام اجرای طرح ها تلاش می کند
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان اضافه کرد: برای اجرای طرح های راهسازی و ساخت پل در استان از اساتید دانشگاهی و مشاوران برای استانداردسازی و کیفیت استفاده می کنیم.
وی گفت: سیل ویرانگر امسال خسارات زیادی به استان وارد کردکه اگرچه برای ساخت طرح ها اشتغال ایجاد شد ولی از طرف دیگربا کمبود پیمانکار مواجه هستیم و امیدواریم در مناقصات شرکت کنند.
شرفی همچنین بر استفاده از بخش خصوصی در اجرای طرح ها تاکید کرد و خواستار حمایت از این بخش شد.
اعتبارات لرستان برای بازسازی زیرساختهای سیلزده کافی نیست
معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری لرستان نیز گفت: اعتبارات لرستان برای بازسازی زیرساختهای تخریب شده ناشی از سیل بویژه پلها و راهها کافی نیست.
گودرز امیری اظهار داشت: در سیل فروردین ماه امسال ۲هزار و ۵۰۰ کیلومتر جاده آسیب دیده که ۱۲۰کیلومتر آن به طور کلی تخریب شد.
وی افزود: کار بازسازی ۴۰ کیلومتر از جاده تخریبی خرم آباد - پلدختر آغاز شده و با توجه به عبور رودخانه کشکان از کنار این محور ایمن نیست که به همین منظور عملیات لایروبی رودخانه به طور همزمان در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات لرستان جهت بازسازی جاده و پل ها کافی نیست گفت: ۷۰۰ پل در سیل تخریب شد که اکنون ۹۰ دستگاه پل در حال احداث و ۷۰دستگاه پل دیگر در حال تعمیر می باشد.
امیری به آسیب جدی جاده های روستایی اشاره کرد و افزود:مقرر شده برای این مناطق اعتبار ویژه ای تخصیص یابد تا دولت بتواند در این بخش کارهای موثری انجام دهد.
وی اظهار داشت: روند بازسازی ۴۵کیلومتر ازجاده قدیم پلدختر- خرم آباد توسط قرارگاه خاتم الانبیاء به کندی پیش می رود و امیدواریم با افزایش تجهیزات این روال تسریع شود.
جاده خرم آباد پلدختر حدود ۱۲۰ کیلومتر طول دارد که بر اثر سیل فروردین ماه نقاط مختلف آن از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب و یا دچار آسیب شده است/ ایرنا

دسته بندی: اخبار / اخبار حوادث
آدرس کوتاه خبر: